Αλέξης Παπαχελάς κορωνοϊός: «Ο ιός είναι ύπουλος – Εγώ τον υποτίμησα»

0
56

Αλέξης Παπαχελάς κορωνοϊός: Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ήταν από τους πρώτους επώνυμους που έγινε γνωστό ότι έχουν τον ιό. Ο Αλέξης Παπαχελάς μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που πέρασε. Παράλληλα, τόνισε ότι ο κορωνοϊός είναι ύπουλος και δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να τον υποτιμήσουμε όπως έκανε ο ίδιος. Φυσικά κάλεσε όλους τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους.

«Προσέξτε. Μείνετε σπίτι. Πάρτε το σοβαρά. Δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας. Αφορά όλους μας. Όλοι είμαστε ανοιχτοί σε αυτήν την απειλή. Βιώνουμε κάτι που είναι μεγαλύτερο από όλους μας. Είναι ένας πάρα πολύ ύπουλος ιός. Εγώ τον υποτίμησα. Είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό κάτι πάρα πολύ βαρύ. Εγώ θέματα υγείας δεν είχα. Ξαφνικά βρέθηκα στην εντατική».

Ο ίδιος δήλωσε ότι από την εμπειρία του κατάλαβε το δύσκολο έργο των γιατρών καθώς είναι ένας νέος ιός και είναι λογικό ακόμα και οι γιατροί να μη ξέρουν πολλά. Έμαθαν κάποιες μέρες ότι «όσο πιο γερή κράση έχεις τόσο πιο επίμονος γίνεται ο ιός και σου επιτίθεται. Αυτό που κρατάω από αυτή την εμπειρία είναι οι άνθρωποι που στάθηκαν σε μένα, οι ήρωες πίσω από τις μάσκες», είπε χαρακτηριστικά με την επισήμανση ότι δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε.

Τέλος, ευχαρίστησε  όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη βοήθεια και τη στήριξε που του παρείχε. «Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας χρειάζονται στήριξη από όλους εμάς και την πολιτεία, να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται γιατί η μάχη θα συνεχιστεί». Τόνισε επίσης πως αργήσαμε όλοι να καταλάβουμε τι συμβαίνει. «Όταν πρωτοεκδηλώθηκε στην Κίνα δεν το είχα πάρει σοβαρά σαν θέμα. Εκεί που άρχισα να τρομάζω ήταν με την Ιταλία».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Πηγή: Pagenews.gr