Αλέξης Τσίπρας ΔΕΘ: Δείτε Live τη συνέντευξη Τύπου από τη Θεσσαλονίκη

0
15

Παρακολουθήστε Live τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum. Η συνέντευξη γίνεται μία μέρα μετά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού όπου ανέλυσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Gepostet von ΣΥ.ΡΙΖ.Α. am Samstag, 19. September 2020

Τι είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Thessaloniki Helexpo Forum, έκανε λόγο για «εξαπάτηση» των Ελλήνων από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη, με έμφαση στη στάση του στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε μια νέα κοινωνική συμμαχία και 11 άμεσα μέτρα έκτακτης ανάγκης, δηλώνοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι έτοιμοι «για μια νέα, ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση που θα φέρει τη χώρα εκεί που της αρμόζει. Οι Έλληνες δεν νιώθουν πια ασφαλείς για τη ζωή, το μέλλον τους, το μέλλον των παιδιών τους. Και αυτή η ανασφάλεια εντείνεται καθημερινά με τις επιλογές της κυβέρνησης. Γιατί ο κος Μητσοτάκης αντί να ψάξει το αντίδοτο στο πρόβλημα, μοιράζει… χαπάκια λήθης και δήθεν εθνικής αυτοπεποίθησης».

Δεκατέσσερις μήνες μετά την εκλογή της, «αυτή η κυβέρνηση εξελίσσεται σε μια μεγάλη απάτη. Μια απάτη που δυστυχώς αποκαλύπτεται κάθε μέρα, σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλο τον κόσμο ολόκληρο», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε μια δέσμη 11 άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης στην οποία, όπως είπε, βρίσκεται η χώρα και είναι τα εξής:

 • Μέτρο πρώτο: Ενίσχυση του ΕΣΥ άμεσα με 15.000 μόνιμες προσλήψεις.
 • Μέτρο δεύτερο: Ενίσχυση των δημόσιων σχολείων, άμεσα, με 15.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
 • Μέτρο τρίτο: Επιδότηση της εργασίας από το κράτος, για όσο διαρκεί η κρίση. Η πρότασή περιλαμβάνει την κάλυψη από το κράτος του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών και του 40% του μισθού των εργαζομένων, με υποχρέωση καταβολής του υπόλοιπου 60% του μισθολογικού κόστους από την επιχείρηση.
 • Μέτρο τέταρτο: Εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, για όσο διαρκεί η κρίση, 400 Euro για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200 Euro για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και 100 Euro για κάθε παιδί.
 • Μέτρο πέμπτο: Μη-επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις. Όλοι οι έμμεσα ή άμεσα πληττόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση ύψους 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, με μέγιστη ενίσχυση ανά επιχείρηση τις 100.000 ευρώ, με μοναδικό κριτήριο τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας.
 • Μέτρο έκτο: Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, για όσο διαρκεί η κρίση.

 • Μέτρο έβδομο: Επιδότηση 40% του ενοικίου των πληττόμενων επιχειρήσεων, για όσο διαρκεί η κρίση.
 • Μέτρο όγδοο: Επιστροφή στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
 • Μέτρο ένατο: Μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα εισοδήματα έως 40.000Euro και μείωση των συντελεστών για εισοδήματα από 40.000 Euro έως 65.000 Euro. Αφορά και τους συνταξιούχους και τους δημόσιους υπαλλήλους.
 • Μέτρο δέκατο: Μόνιμη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
 • Μέτρο ενδέκατο: Μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr