Αλέξης Τσίπρας: Έχετε κάνει deal με ιδιοκτήτες ιδιωτικών κολεγίων – Η σκέψη και το μυαλό δεν φυλακίζεται

0
20

«Αναφέρθηκε στα παιδιά της Νεολαίας Λαμπράκη τότε, που τότε το κατεστημένο ονόμαζε αλήτες με τα πρησμένα πόδια. Όπως ονομάζετε τώρα τους νέους ανθρώπους που αγωνιούν για ένα καλύτεροι αύριο. Το θράσος το έχετε εσείς να μιλήσετε για τους αγώνες της Αριστεράς για την παιδεία σε αυτόν τον τόπο. Η παράταξή σας ήταν πάντα απέναντι. Δεν είστε κεντρώος, είστε ακραίος πολιτικός που δεν έχει ενσυναίθηση τι βιώνει ο πολίτης σήμερα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση πολιτεύεται με fake news και διαστρεβλώσεις, αλλά και πως τις τακτικές της «θα ζήλευε και ο Οργουελ. Θα είχε φτιάξει το 2021 μετα το 1984».

«Δεν δίνετε δεκάρα για τις συναθροίσεις στους εργασιακούς χώρους. Για να μην πλήξετε συμφέροντα. Δεν σας αφορά να κολλάει ο ιός στα μέσα μαζικής μεταφοράς», ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στο φαγοπότι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία. «Υποκύπτετε στο παράπτωμα μη τήρησης μέτρων για δεύτερη φορά. Χθες δεν είπατε ούτε μία συγγνώμη. Μας είπατε πόσο κουραστικό ήταν το ταξίδι. Ξέρετε τι είναι 45 λεπτά με ελικόπτερο και με ένα Σινούκ που κάνει τόσο θόρυβο; Πολύ κουραστικό. Ενδεχομένως το Σάββατο να ακυρώσατε και το παιχνίδι τένις ή το mountain biking που είχατε κανονίσει. Αλλά μια συγγνώμη δεν μας είπατε. Δεν έχετε ούτε ντροπή ούτε τσίπα γι αυτά που κάνετε. Έπρεπε λοιπόν να σπάσετε τα μέτρα και δεν έχετε μια συγγνώμη».

«Έχετε την αίσθηση μιας ολοκληρωτικής υπεροπλίας. Ξέρετε, θα δώσετε εντολές στα μέσα να σβηστούν όλα αυτά. Ο Ζούλας έδωσε εντολή να αναρτηθεί ένα κείμενο στην ΕΡΤ να μην παίξουν οι εικόνες της Ικαρίας και τους κ. Λιγνάδη με “άλλους”. Ποιοι είναι αυτοί; Γιατί προσπάθησε να το κουκουλώσει η κ. Μενδώνη. Τέτοιες πρακτικές δεν έχει ξαναδεί ο τόπος».

«Ο μέχρι πρότινος κολλητός σας, είναι πλέον ο διοικητής της ΕΡΤ. Αν το έκανα εγώ αυτό, θα λέγατε για σταλινισμούς. Εσείς έχετε το δικαίωμα σε κορωνο-γλέντι, αλλά οι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν. Γιατί δεν παίρνετε μια διεθνή πρωτοβουλία, σαν αυτή που πήρατε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και φάγατε πόρτα σε όλη την ευρώπη, αφού ο κορωνοϊός κολλάει μόνο στις διαδηλώσεις; Γιατί εν είπατε στον Τραμπ στη διάρκεια του black Lives Matter να τα απαγορεύσει όλα;» «Έχετε το θράσος να κατηγορείτε εμένα για κορωνο-συγκεντρώσεις – Με καταγγέλετε ως διοργανωτή των κορωνο-συλλαλητηρίων. Τέτοιο ήθος δεν έχει δει ο τόπος από τη μεταπολίτευση».

Ιδιώτες πίσω από το νομοσχέδιο

Σημείωσε δε πως «αυτό που σας ενδιαφέρει είναι πίσω από την ακραία, τη προκλητικά επικίνδυνη λύση που επιχειρείτε να δώσετε, να κρύψετε τη βασική σας επιλογή που είναι η υποβάθμιση των ΑΕΙ». «Σηκώνετε σκόνη για να κρύψετε από τη δημόσια συζήτηση το συμβόλαιο συμφερόντων που εκτελείτε, παρακάμπτοντας το ίδιο το Σύνταγμα, με τους ιδιοκτήτες κολεγίων τριετούς φοίτησης και μάλιστα αμφιβόλου επιστημονικής και εκπαιδευτικής επάρκειας» προσέθεσε και υπενθύμισε πως «τα πτυχία των οποίων τα εξισώσατε πριν ένα μήνα, σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των ΑΕΙ, αναγκάσατε και τα επιμελητήρια να εγγράψουν τους αποφοίτους και να έχουν ίδια βαρύτητα υπογραφής σε ένα έργο, σε μια μελέτη όσοι έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις και κοπίασαν να πάρουν ένα πτυχίο στα διεθνούς αναγνώρισης Δημόσια ελληνικά Πανεπιστήμια, με όσους δεν έκαναν τίποτα από όλα αυτά, απλά είχαν χρήματα οι γονείς τους».

«Αυτή είναι η μεγάλη σας έγνοια για την αριστεία» υπογράμμισε και συμπλήρωσε «δήθεν κόπτεστε να μην περνάνε με χαμηλούς βαθμούς στα ΑΕΙ αλλά με καθόλου βαθμούς και καθόλου κόπο, με κανένα κριτήριο, παρά μόνο τη συνέπεια στη καταβολή διδάκτρων, δε σας ενοχλεί να κατακτούν κάποιοι ισότιμο σε επαγγελματικά δικαιώματα πτυχίο». «Επιθυμείτε όλο αυτό το σκάνδαλο, να το κρύψετε πίσω από τις προκλητικές παρεμβάσεις του κυρίου Χρυσοχοΐδη και με την εργαλειοποίηση της συζήτησης για την ασφάλεια στα ΑΕΙ».

«Σχεδόν ένας στους τρεις από τους εισακτέους θα μένει σίγουρα εκτός» των πανεπιστημίων είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι αυτοί «θα είναι, ως επί των πλείστων, οι νέοι που δεν ανήκουν στην κάστα των ισχυρών αυτής της κοινωνίας. Οι νέοι που μεγάλωσαν στο Περιστέρι, την Ελευσίνα, τα Δυτικά της Θεσσαλονίκης, στις στις μικρές πόλεις της περιφέρειας. Αυτοί που με κόπο αλλά όχι με τόση οικονομική άνεση για ιδιαίτερα φροντιστήρια, εντούτοις ήταν επιτυχόντες».

«Τώρα θα μένουν εκτός. Και θα έχουν δυο επιλογές. Να εγκαταλείψουν το όνειρό τους για σπουδές. Ή να πουλήσουν οι γονείς τους ότι έχουν και δεν έχουν. Αν έχουν αρκετά σε κάποιο αξιόπιστο ίδρυμα εκτός. Αν έχουν λιγότερα να γίνουν η πελατεία των κολεγίων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr