Αλέξης Τσίπρας: H κοινωνική πλειοψηφία συνειδητοποιεί τι χάνει – Μέσω αυτού θα διακρίνουμε το φως

0
59

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για «πλήρη αποτυχία να διαχειριστεί μια όντως δύσκολη κατάσταση» που «καθιστά ακόμα πιο θολό το αύριο» ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προτάσσοντας ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε το 2021 να είναι ο χρόνος μιας σωτήριας αλλαγής στην πορεία της χώρας.

Στο πέρασμα από το 2020 στο 2021, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ότι «η τραγωδία της πανδημίας είναι παρούσα και η πανδημία της οικονομίας την ακολουθεί κατά πόδας». Συνεχίζει ότι «η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας», καθώς «εκατομμύρια άνθρωποι, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, νέες και νέοι, αισθάνονται παγιδευμένοι ανάμεσα στη Σκύλλα της πανδημίας, και τη Χάρυβδη του οικονομικού αφανισμού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νεκροί πολλαπλασιάζονται, το ΕΣΥ βρίσκεται στα όριά του, «αν δεν τα έχει ξεπεράσει, ενώ το εμβόλιο, στο οποίο βασίζονται όλες οι ελπίδες, ακόμα κι αν είναι όσο αποτελεσματικό, λέγεται, θέλει αρκετούς μήνες για να οδηγήσει στην επιθυμητή ανοσία». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση απέτυχε, ενώ της καταλογίζει «εγκληματική ευθύνη» στον βαθμό, όπως προσθέτει, που όχι μόνο απορρίπτει την εναλλακτική, αλλά προετοιμάζει «με την πολιτική, τις εμμονές, την καταστολή, και τον αυταρχισμό, τα επόμενα λάθη τους, που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε τραγωδία».

Μάλιστα, διακρίνει δύο πλευρές στη στάση της: Από τη μια έχει χάσει τον έλεγχο αναφορικά με την ανάσχεση της πανδημίας, την κοινωνία, το σύστημα υγείας. «Από την άλλη, όμως, το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν έχει χάσει καθόλου τον έλεγχο», συμπληρώνει. Μιλάει για τη θεσμοθέτηση εν μέσω πανδημίας της «αρπαγής σπιτιών, κατάργησης και των τελευταίων μέτρων προστασίας της εργασίας, ταξικά ιδιοτελούς… μεταρρύθμισης στην Παιδεία», επιβολή κλίματος νόμου και τάξης, «παρέμβαση, συχνά χυδαία και απροκάλυπτη, στα ΜΜΕ και στη λειτουργία της ενημέρωσης, τις δουλειές εκατομμυρίων που καθημερινά αποκαλύπτονται».

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας, πέφτουν έξω όσοι νομίζουν ότι έτσι «μπορούν να διαστρέψουν τη πραγματικότητα και να καταστείλουν τις αντιδράσεις των πολιτών». Αναφέρει ότι οι αντιστάσεις που ήδη αναπτύσσονται στην εργασία, την παιδεία, τη νεολαία, τους μικρομεσαίους, αποτελούν μια «πρώτη απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, η οποία θα παίρνει όλο και ευρύτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά…» μπροστά στην «προκλητικά μεροληπτική πολιτική, υπέρ του ασύδοτου πλούτου», τον «ακρωτηριασμό» της δημοκρατίας, την «εικονική πραγματικότητα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ήδη αναπτύσσεται μια διαδικασία όπου η κοινωνική πλειοψηφία συνειδητοποιεί τι χάνει, τι έχει και, κυρίως, τι της πρέπει, και αυτό «είναι η βασική αιτία που μπορούμε μέσα από το σημερινό σκοτάδι να διακρίνουμε το φως. Να είμαστε αισιόδοξοι». Υπογραμμίζει, δε, τη μεγάλη ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτές τις συνθήκες «να οργανώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις αλλά και να τις καθοδηγήσει σε ένα πολιτικό σχέδιο αλλαγής και νίκης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr