Αλέξης Τσίπρας: Με τον νέο πτωχευτικό δεν υπάρχει καμία δεύτερη ευκαιρία για τους οφειλέτες

0
16

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο που προωθεί η κυβέρνηση βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, με εκπροσώπους της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

«Κανονικά δεν λέγεται κώδικας αλλά νομοσχέδιο δεύτερης ευκαιρίας»

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κος Τσίπρας τόνισε πως πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής νομοθέτησης γιατί με βάση τον Κανονισμό της Βουλής αλλά και το Σύνταγμα οι κώδικες πρέπει να εισάγονται στη Βουλή κατόπιν μακράς διαδικασίας και να εισάγονται με ένα άρθρο. «Εδώ είχαμε την ανάθεση σε ένα γραφείο, της εκπόνησης αυτού του σχεδίου και την εισαγωγή του ως νομοσχέδιο. Για αυτό δεν λέγεται κώδικας αλλά νομοσχέδιο δεύτερης ευκαιρίας».

Και συνέχισε τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η όλη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση προσβάλλει την επιστημονική κοινότητα: «Το ερώτημα το μεγάλο είναι για ποιον είναι δεύτερη ευκαιρία. Διότι για τους οφειλέτες δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία». Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, την πλήρη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων.

Καταγγελία ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι είχαν ζητήσει επανειλημμένως να συμμετάσχουν στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή αλλά δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, κατήγγειλε ότι οι δικηγορικοί σύλλογοι είχαν ζητήσει επανειλημμένως να συμμετάσχουν στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, «το τελικό κείμενο το είδαμε στη διαβούλευση για πρώτη φορά». Αναφερόμενος στο κύμα των αντιδράσεων για το νομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχολίασε ότι το σύνολο των φορέων πλην των τραπεζών είναι σε αντίθεση με το νομοσχέδιο και αυτό γιατί μεταξύ άλλων αρνητικών, το καινούριο που φέρνει, είναι η πτώχευση φυσικών προσώπων.

«Αυτό είναι μια αρνητική καινοτομία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι υπάρχει μεταξύ άλλων άλλο ένα πολύ αρνητικό σημείο και αυτό είναι η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας. Να αναφέρουμε πως στην τηλεδιάσκεψη, από την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συμμετείχαν οι πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr