Αλέξης Τσίπρας: Οι δηλώσεις μετά το διάγγελμα του Μητσοτάκη

0
146

Αλέξης Τσίπρας: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε δηλώσεις αμέσως μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είχε προαναγγείλει, απαντά στο διάγγελμα Μητσοτάκη. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει πως από την Δευτέρα εφαρμόζεται lockdown για τους ανεμβολίαστους, ενώ γίνεται υποχρεωτική η τρίτη δόση για τους άνω των 60 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι “Η χώρα μας βιώνει μία τραγωδία και ο κ. Μητσοτάκης την αντιμετωπίζει με διαγγέλματα.” Και πρόσθεσε “Δυστυχώς έχουμε γίνει πρώτοι σε θανάτους σε όλη την Δυτική Ευρώπη.”

“Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη γι’ αυτό που εδώ και δύο χρόνια βιώνουμε”

«Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο. Ανήκει σε αυτόν που έκανε το ενδέκατο σε σειρά διάγγελμα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη γι’ αυτό που εδώ και δύο χρόνια βιώνουμε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο μήνυμά του για την πανδημία, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ακόμα και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που έφτιαξε, είναι είτε πρόχειρες, είτε υποστελεχωμένες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Συνεχίζει ακόμα και σήμερα να μιλά για πανδημία ανεμβολίαστων, λες και οι εμβολιασμένοι σήμερα δεν νοσούν ή δεν μεταδίδουν τον ιό. Όταν όλοι μας μετράμε θύματα, αυτός μετράει ψήφους», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας.

“Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες”

«Μόλις προχθές (σ.σ. ο πρωθυπουργός) μας είπε ότι δεν θα γίνουμε Αυστρία — και σήμερα, ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους. Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, είναι αναγκαίο το επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε ουσιαστικά μέτρα», προσέθεσε.

«Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα τον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας και στο στρατό. Είναι αδιανόητο να ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ενας ανεμβολίαστος αστυνομικός», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Να ακυρώσει τις μειώσεις στις δαπάνες υγείας που έχει προαναγγείλει”

Και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει «να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών Υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022, την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει». «Πέρα από το κυλιόμενο ωράριο, πρέπει να επανέλθει η τηλεργασία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και εφικτό», σημείωσε επίσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι έστω και τώρα, «είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να αλλάξει στρατηγική ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Και ζήτησε να ληφθούν τα εξής μέτρα:

  • Άμεσα επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων.
  • Αυστηρότερα μέτρα στον εμβολιασμό στα σώματα ασφάλειας και στον στρατό.
  • Να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση μαζικά δωρεάν τεστ για όλους.
  • Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών υγείας, που είχε ανακοινώσει για το 2022.
  • Να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στα σχολεία.
  • Να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία, ακόμη και με επιτάξεις οχημάτων.
  • Να εγκατασταθούν συστήματα εξαερισμού στο μετρό.
  • Να επανέλθει η τηλεργασία σε δημόσιο κα ιδιωτικό τομέα.

Η δήλωση Τσίπρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr