Αλέξης Τσίπρας σε συνεδρίαση ΚΕ: Γυρνάμε πίσω στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων και του ΔΝΤ

0
19

Τη συνεδρίαση της ΚΕ επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται σήμερα άνοιξε με ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική και οικονομική συγκυρία. Άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη για νεοφιλελεύθερες εμμονές που οδηγούν την οικονομία σε τρομακτική ύφεση, ενώ εξέφρασε τον φόβο του ότι γυρνάμε πίσω, στα χρόνια των μνημονίων και του ΔΝΤ.

Επιστροφή της βαρβαρότητας

Για έναν δύσκολο χειμώνα που βρίσκεται μπροστά μας μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, του κάνοντας λόγο για “επιστροφή της βαρβαρότητας“. “Κάθε ημέρα που περνάει η κυβέρνηση κατεδαφίζει αντί να χτίζει. Εξελέγη με υπόσχεση την ταχεία ανάπτυξη μας οδηγεί με γρήγορα βήματα σε βαθιά υπανάπτυξη, στην μεγαλύτερη ύφεση που έχει γνωρίσει η χώρα”.

“Αυτό που φαίνεται είναι πως με ταχύτητα γυρνάμε πίσω στα δύσκολα χρόνια των Μνημονίων και των πολιτικών του ΔΝΤ, από τις οποίες απαλλαγήκαμε με μεγάλη δυσκολία. Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιμετωπίσει την κρίση, γιατί σε όλα τα πεδία υλοποιεί την ανιστόρητη και ιδεοληπτική εμμονή πως όλα μπορεί να τα λύσει η αγορά και η υποταγή στα ιδιωτικά συμφέροντα”, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η περίοδος μόνο ομαλή δεν είναι

Έκανε λόγο για ένα επιτελικό κράτος με στόχο την εξυπηρέτηση “ημετέρων“, για βαθιά αναξιοκρατία και τόνισε πως αυτή η “συνταγή” θα οδηγήσει σε περιπέτειες την χώρα. Τόνισε πως η κατευθυνόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου προπαγάνδα, υπονομεύει την ίδια την Δημοκρατία. “Η εξαγορασμένη ασυλία (με χρήματα του ελληνικού λαού) από την κριτική, επιτρέπει την ανάδειξη της αναξιοκρατίας σε κανόνα κυβερνητικής πρακτικής”.

“Δεν διστάζω να το πω και προσέχω τα λόγια μου, αυτή η περίοδος μόνο ομαλή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί” τόνισε και πρόσθεσε πως υπάρχει χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και της καταστρατήγησης της ελευθερίας του Τύπου και της πληροφόρησης. Έφερε ως πιο σημαντικά παραδείγματα από τα όσα συμβαίνουν με την υπόθεση Novartis, με την διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Τουλουπάκη ως την κάλυψη της πυρκαγιάς στις Μυκήνες, όπου τα ξένα ΜΜΕ έκαναν πολύ καλύτερη κάλυψη από τα εγχώρια.

Για την πανδημία

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άσκησε σκληρή κριτική για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια, έλλειψη σχεδιασμού και επικοινωνιακή διαχείριση, υπογραμμίζοντας ειδικά τον τρόπο που ανοίγουν τα σχολεία, το θέμα με τα μοριακά τεστ, τις δηλώσεις Μαγιορκίνη για τον αριθμό των παιδιών ανά τάξη κ.ο.κ. Τόνισε πως θα στηρίξουν την προσπάθεια, αλλά δεν θα παραμείνουν σιωπηλοί.

Ως προς την οικονομία, είπε πως τα πρώτα τραγικά αποτελέσματα είναι ορατά. “Δεν πρόκειται για λάθος ή αβλεψία, αλλά άποψη και πολιτική επιλογή. Ήταν η λογική να αφήσουν την οικονομική ανοσία της αγέλης να εξελιχθεί. Να κρατήσουν για τον εαυτό τους τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, δείχνοντας τον κορονοϊό ως βασική αιτία της ύφεσης”.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση άφησε να χαθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα και ότι προχώρησε σε πρωτοφανές ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, με την συνδρομή των επιτελείων νεοφελελεύθερου προσανατολισμού. “Η ύφεση ξεπέρασε αυτήν της βαθύτερης μνημονιακής κρίσης, η ανεργία καλπάζει και η κυβέρνηση επιχαίρει”. “Φοβάμαι πως τα χειρότερα είναι μπροστά μας, με την κατάρρευση των εσόδων από τον τουρισμό και την συνακόλουθη δυσπραγία της εσωτερικής αγοράς”, σημείωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr