Αλέξης Τσίπρας: Βαριά η σκιά της κ. Μενδώνη πίσω και πάνω από εσάς

0
40

Σε υψηλούς τόνους και με αναφορά σε σκάνδαλο «Μενδώνη – Λιγνάδη», ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι μπροστά στα μάτια όλων έγινε μια «χοντροκομμένη προσπάθεια συγκάλυψης» σχετικά με την υπόθεση του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η υπόθεση επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως «ταλαιπωρία ενός σκηνοθέτη για τον τίποτα» και οι δημόσιες καταγγελίες και αποκαλύψεις ως παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.

«Αν κάποιο κριτήριο αθωότητας αμφισβητείται και πολύ σοβαρά είναι το τεκμήριο της δικής σας πολιτικής αθωότητας. Γιατί όσο και αν προσπαθείτε να αλλάξετε τη συζήτηση, μια βαριά σκιά σε αυτή την αίθουσα πλανιέται, πίσω και πάνω από εσάς -αν και δεν είναι στα έδρανα, η σκιά της υπουργού Πολιτισμού της κ. Μενδώνη», τόνισε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι στηρίζει και προστατεύει την κ. Μενδώνη «επειδή δήθεν ξεκόλλησε τις επενδύσεις στο Ελληνικό» και πρόσθεσε σκωπτικά «ε, αλλάξτε τη, βάλτε τη στη θέση του κ. Γεωργιάδη.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε με την τακτική «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» και πρόσθεσε ότι ενώ ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν επιθυμεί η συζήτηση να πάρει χαρακτήρα αντιπαράθεσης ποδοσφαιρικών αγώνων γ’ εθνικής «ο ίδιος φρόντισε να κατεβάσει σε τοπικό ερασιτεχνικό το επίπεδο».

Διαχωρίζω τη θέση μου από τις χυδαιότητες της «ασυδοσίας του πληκτρολογίου»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισε απολύτως τη θέση του από τις χυδαιότητες που γράφονται για την κυβέρνηση από την «ασυδοσία του πληκτρολογίου» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είπε ότι όχι μόνο δεν έχει κανένα πρόβλημα να κρατήσει αποστάσεις από τις χυδαιότητες αλλά ίσα ίσα θεωρεί ότι είναι υποχρέωσή του. Τόνισε πως και ο ίδιος έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια «χιλιάδες χιλιάδων» άθλιες αναρτήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr