Αλίαρτος: Εικόνες συνωστισμού και παρουσία βουλευτών σε γιορτή στην πόλη της Βοιωτίας

0
52

Πανηγύρι με τα όλα του διοργανώθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου στην Αλίαρτο Βοιωτίας από αθλητικό σύλλογο της περιοχής. Μουσικές, τραγούδια, χοροί και υπερβολικές δόσεις συνωστισμού συνέθεσαν το σκηνικό, από το οποίο δεν έλειπαν βουλευτές και δήμαρχος. Οι εικόνες που κάνουν το γύρω των ΜΜΕ και του διαδικτύου προκαλούν ανησυχία σε πολίτες και επιστήμονες σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού. Εξάλλου η ανησυχία εντείνεται καθώς αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε  στην κεντρική πλατεία της Αλιάρτου, ενώ μεταξύ όσων έδωσαν το παρών ήταν τόσο ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κουτσούμπας όσο και η συνάδελφός του από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Λειβαδιάς Ιωάννης Ταγκαλέγκας.

Μιλώντας σχετικά με την εκδήλωση και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως οι συστάσεις από τους διοργανωτές για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό ήταν συνεχείς, ενώ στο χώρο βρέθηκε και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που προχώρησε στην επιβολή προστίμου στους διοργανωτές.

«Αφού είπαμε να γίνονται εκδηλώσεις δεν θα έχουμε τέτοια πράγματα;» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας

«Αφού είπαμε να γίνονται εκδηλώσεις δεν θα έχουμε τέτοια πράγματα; Μπαίνει ένα ζήτημα. Οι διοργανωτές και στην αρχή και όσο ήμουν εκεί προσπαθούσαν να επιβάλουν τα μέτρα και σταματούσαν την ορχήστρα» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ενώ στη συνέχεια σημείωσε πως «στην αρχή της εκδήλωσης μου ζήτησαν να σύρω το χορό και ζήτησα να τηρηθούν τα μέτρα. Ανά 1 ώρα ήταν στο μικρόφωνο ο πρόεδρος ζητούσε να τηρούνται οι αποστάσεις. Μου είπαν ότι πέρασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και όλα ήταν εντάξει στην αρχή και μετά ξαναπέρασε και επέβαλε πρόστιμο».

Σημειώνεται, πως αντίστοιχες εικόνες είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες από αρκετές περιοχές της χώρας, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως η μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων μπορούν να οδηγήσουν σε φαινόμενα υπερμετάδοσης του κορονοϊού, ενώ το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκ. Βατόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί υπό συζήτηση η απαγόρευση αντίστοιχων εκδηλώσεων όπου κριθεί απαραίτητο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr