Αλκιβιάδης Στεφανής: «Η Ελλάδα είναι σε θέση να εξασφαλίσει μόνη της τα κυριαρχικά της δικαιώματα»

0
40

Στη σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Στεφανής εξήρε την «εξαιρετική μαχητική ισχύς της Ελλάδας» και τόνισε για τις προκλήσεις της γείτονος: «Αξιολογούμε τα πάντα από όπου και αν προέρχονται. Το υπουργείο ακούει καθημερινά όλα αυτά που γίνονται και λέγονται». Με αφορμή δε τις εξοργιστικές δηλώσεις της Τουρκίας, μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι, σημείωσε: «Κάποιοι λένε ότι το Καστελόριζο δεν είναι Αιγαίο. Εμείς εκεί καθημερινά εξετάζουμε τις δράσεις μας».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι, απάντησε ότι: «Εξετάζουμε όχι τις προθέσεις της Τουρκίας αλλά τις δυνατότητές της. Σε κάθε δυνατότητα του αντιπάλου έχουμε διάφορες λύσεις και επιλογές και έχουμε εξετάσει και το τρίτο και το τέταρτο βήμα. Η μαχητική ισχύς της Ελλάδας είναι εξαιρετική». Παράλληλα, ο υφυπουργός σημείωσε ότι η πατρίδα μας είναι σε θέση να εξασφαλίσει μόνη της τα κυριαρχικά της δικαιώματα. «Το δείξαμε και στον Έβρο και τότε οι Ευρωπαίοι ήρθαν δίπλα μας. Διασφαλίζουμε ότι τα εδαφικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αλώβητα. Ο πολιτικός κόσμος μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις, εμείς όμως κάνουμε τη δουλειά μας».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε με νόημα: «Έχουμε κόκκινες γραμμές στα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Σε άλλη ερώτηση, για το εάν υπάρχει περίπτωση αύξηση της στρατιωτικής θητείας, απάντησε ότι σύντομα το υπουργείο θα καταθέσει σχετικές προτάσεις. «Η αύξηση της στελέχωσης είναι ένα αποτέλεσμα που προκύπτει από την αλλαγή πολλών παραγόντων. Πρέπει να γίνει μια συνολική αποτύπωση, μια συνολική αλλαγή δυνάμεων και ύστερα να γίνει αναθεώρηση» κατέληξε ο κ. Στεφανής.

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από το Αγαθονήσι μία μέρα μετά την επίσκεψη της Σακελλαροπούλου:

Την ώρα που ο κ. Στεφανής έκανε τις παραπάνω δηλώσεις οι Τούρκοι πραγματοποιούσαν υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι. Συγκεκριμένα, μαχητικά F-16 πέταξαν πάνω από το νησί στις 10:44, ενώ λίγο νωρίτερα το ίδιο ζεύγος πραγματοποίησε υπερπτήση στο Φαρμακονήσι, στα 24.000 πόδια και οι δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr