Αλλάζει ο νόμος για τα διαζύγια και τα παιδιά χωρισμένων γονιών

0
129

Γιορτή του πατέρα σήμερα και πολλοί μπαμπάδες στην Ελλάδα οι οποίοι είναι και χωρισμένοι θα αισθάνονται μια ιδιαίτερη χαρά και λόγω της ημέρας, αλλά και λόγω της νέας ρύθμισης που πρανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σύμφωνα με την οποία θα διασφαλίζεται η φυσική παρουσία και των δυο διαζευγμένων γονέων στο μεγάλωμα των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε παρέμβαση του προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Μ. Χαρακόπουλου, ο οποίος έθεσε το θέμα της συνεπιμέλειας των παιδιών χωρισμένων γονιών, σημείωσε ότι από τον περασμένο Μάρτιο έχει συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή που επεξεργάζεται αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο.

«Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η εργαλειοποίηση των παιδιών, κατά τη διένεξη των γονέων, που αποφασίζουν να μην συνεχίσουν την κοινή ζωή τους» είπε ο κ. Τσιάρας σημειώνοντας ότι «αρχές φθινοπώρου» θα είμαστε έτοιμοι να νομοθετήσουμε με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών.

Όπως παρατήρησε, όλες οι επιστημονικές αναλύσεις διεθνώς, δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο γονέων, καταφέρνουν να επιβιώνουν καλύτερα, να προσαρμόζονται καλύτερα στις συνθήκες και τις δυσκολίες της ζωής, να καταφέρνουν περισσότερα πράγματα. Χρέος της Πολιτείας είναι να νομοθετήσει σε αυτή την κατεύθυνση είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας ενημέρωσε την κοινοβουλευτική επιτροπή ότι θα καταθέσει, έως την επόμενη συνεδρίαση (ακρόασης φορέων), τροπολογία για το «πάγωμα» των ποινικών δικαστηρίων υποθέσεων λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής, μέχρι να εκδικαστούν οι ίδιες υποθέσεις στα διοικητικά δικαστήρια. Στόχος της τροπολογίας είναι να μην αποφεύγουν οι λαθρέμποροι και φοροφυγάδες τα διοικητικά πρόστιμα, τα οποία δεν μπορούσαν να τους επιβληθούν, αφού είχαν ήδη καταδικαστεί ή απαλλαχθεί στα ποινικά δικαστήρια.

Είναι αρκετά σημαντικό ότι σύλλογοι που εκπροσωπούν χωρισμένους μπαμπάδες είχαν θέσει αρκετές φορές το θέμα της συνεπιμέλειας και υποστήριζαν πως πρέπει να υπάρξει ρύθμιση για το χρόνιο πρόβλημά τους. Ήδη από το 2017 είχαν γίνει προσπάθειες ενώ όπως φαίνεται μέσα στους επόμενους μήνες η ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες χωρισμένους γονείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr