Αλβανία: Σφοδρές συγκρούσεις Aστυνομίας και Μουτζαχεντίν – Πληροφορίες για νεκρούς

0
50

Στο κέντρο αυτό, ερμητικά κλειστό προς τρίτους στεγάζονται από το 2014 περίπου 3000 μέλη της ιρανικής αντιπολίτευσης.

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ σωμάτων της ασφάλειας και της τάξης του αλβανικού κράτους και των μελών της ιρανικής αντιπολίτευσης στην Αλβανία, των Μοτζαχεντίν-ε-Χαλκ (ΜΕΚ), σημειώθηκαν σήμερα πριν από το μεσημέρι στο κέντρο διαμονής των τελευταίων, Ashfraf-3 στο σημείο Μάνζε ανατολικά του Δυρραχίου.

Στο κέντρο αυτό, ερμητικά κλειστό προς τρίτους στεγάζονται από το 2014 περίπου 3000 μέλη της ιρανικής αντιπολίτευσης.

Οι εκπρόσωποι των μελών της ιρανικής αντιπολίτευσης στο κέντρο αυτό δηλώνουν ότι δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της χώρας σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νεκροί και διερευνούνται οι ισχυρισμοί των Μοτζαχεντιν.

Οι εκπρόσωποι των Μοτζαχεντίν δεν αναφέρουν τους λόγους αντίστασης στην αστυνομία. Αναφέρουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν απροειδοποίητα στους εσωτερικούς χώρους του δικού τους κέντρου διαμονής και άσκησε υπέρμετρη βία. Από τη δική του πλευρά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας αναφέρει ότι η αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις ήταν συνεπείς στην εφαρμογή του νόμου και εκτελούσαν απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας κατά της διαφθοράς, της τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Προσθέτει επίσης ότι οι Μοτζαχεντίν στεγάστηκαν στην Αλβανία το 2014 για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά εκείνοι παραβίασαν ωμά τη συμφωνία, ενώ σήμερα προσέβαλαν σθεναρή αντίσταση στην αστυνομία. Η αστυνομία κατάφερε ωστόσο να κατασχέσει υπολογιστές και άλλο ηλεκτρονικό υλικό όπως και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία που δε συνάδουν με τους ανθρωπιστικούς λόγους στέγασης στην Αλβανία.

Πέρυσι η Αλβανία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, καταλογίζοντας στην Τεχεράνη τη μαζική κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν τα Τίρανα τον προηγούμενο Ιούλη – Σεπτέμβρη.

Πηγή: Pagenews.gr