Ανακαλείται ρωσική βότκα από το Γενικό Χημείο της ΑΑΔΕ

0
20

Διαπιστώθηκε αλλεργιογόνος ουσία που δεν ήταν μεταφρασμένη στα ελληνικά

Αποσύρεται από την αγορά ρωσική βότκα με απόφαση του Γενικού Χημείου της ΑΑΔΕ.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διενέργεια προγραμματισμένων ελέγχων,  στη βότκα με την εμπορική ονομασία «PARLIAMENT, περιείχε αλλεργιογόνο ουσία που δεν ήταν μεταφρασμένη στα ελληνικά.

Το Γενικό Χημείο, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων ελέγχων έκανε δειγματοληψία αλκοολούχου ποτού της κατηγορίας «βότκα» με την εμπορική ονομασία «PARLIAMENT», αλκοολικού τίτλου 40% vol., συνοδευόμενου από την ένδειξη «Purified with Milk», σε προσυσκευασία 0.7L.

Το προϊόν παρασκευάζεται στη Ρωσία και διατέθηκε στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «Food and Drinks Import – Σ. Λαζόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ενώ στην ξενόγλωσση επισήμανση του εν λόγω ποτού αναφέρεται η παρουσία αλλεργιογόνου συστατικού (γάλα), η ελληνική επισήμανση δεν φέρει σχετική ένδειξη.

Η ΑΑΔΕ, έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας ζήτησε, μέσω της αρμόδιας διεύθυνσής της, από την επιχείρηση που διακινεί το προϊόν στην Ελλάδα, την άμεση απόσυρση του συνόλου της διακινηθείσας ποσότητας από την εγχώρια αγορά, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και θα επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Η ΑΑΔΕ καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο γάλα, να μην το καταναλώσουν.

Πηγή: Pagenews.gr