Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 1 Ιουνίου: 2 κρούσματα – 2.918 συνολικά – 179 οι νεκροί

0
50

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 1 Ιουνίου: Ακόμη τέσσερα άτομα στη χώρα μας έφυγαν από τη ζωή έχοντας ηττηθεί από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 179. Συγχρόνως – όπως φαίνεται και στο infographic– επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα και συνολικά 2.918. 

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον κορωνοϊό, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι σήμερα, 1 Ιουνίου 2020, και ώρα 15:00. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.918, εκ των οποίων 55.1% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι είναι τέσσερις, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (75.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 2918 κρουσμάτων, 637 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1695 (58.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Δειγματοληψίες στη Νέα Σμύρνη Λάρισας:

Εν τω μεταξύ, σε δειγματοληψίες μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, προχώρησαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με το larissanet.gr συνεργεία του ΕΟΔΥ και των συναρμόδιων φορέων έλαβαν δείγματα από τους μαθητές, για να εξεταστούν για το ενδεχόμενο κορωνοϊού. Η διαδικασία ακολουθήθηκε στις παρακάτω σχολικές μονάδες: 2ο και 31ο Νηπιαγωγείο και 11ο Δημοτικό Σχολείο και 33ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης του Δήμου Λαρισαίων και Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ομορφοχωρίου και Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ. Σημειώνεται, πως παράλληλα, ισχύει αναστολή της λειτουργίας των παραπάνω σχολείων από 1η Ιουνίου έως και 3 Ιουνίου 2020, ώστε να προηγηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, ενώ κατά την εκκίνηση των δειγματοληψιών καταγράφεται χαμηλός ρυθμός προσέλευσης των μαθητών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr