Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 4 Ιουνίου: 15 κρούσματα – 2.952 συνολικά – 180 οι νεκροί

0
72

Ένας θάνατος εξαιτίας του κορωνοϊού σημειώθηκε στη χώρα τις τελευταίες 48 ώρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα αυξήθηκε στους 180. Συγχρόνως – όπως φαίνεται και στο infographic–επιβεβαιώθηκαν 15 νέα κρούσματα και συνολικά 2.952. Σημειώνεται, πως ο αριθμός των νοσούντων είναι ανεβασμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 4 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00). Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση (02 Ιουνίου), τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2952 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 55.2% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 180 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες). Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 2.952 κρουσμάτων, 652 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1702 (57.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Συναγερμός στον Βόλο με τα νέα κρούσματα:

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές του Βόλου, μετά τα νέα κρούσματα με εντοπίστηκαν. Συγκεκριμένα θετικοί στον ιό βρέθηκαν μια 30χρονη έγκυος και ο σύζυγός της. Σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτιση των επαφών του ζευγαριού. Καθώς ο άνδρας είναι γυμναστής σε ακαδημία ποδοσφαίρου, ελήφθη η απόφαση για κλείσιμο της ακαδημίας. Επιπλέον, απολύμανση θα γίνει στα δύο σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται οι γονείς του άνδρα. Θα απολυμανθεί επίσης το δασαραρχείο, όπου εργάζεται η μητέρα της 30χρονης καθώς και η εφορία που συστεγάζεται με το δασαρχείο.

Η 30χρονη που διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε πυρετό και μετέβη σε ιδιωτική κλινική του Βόλου όπου υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού και τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά. Χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Η γυναίκα ενημέρωσε τους γιατρούς ότι είχε επαφή με Γερμανούς που ήρθαν στην Ελλάδα πρόσφατα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr