Ανασχηματισμός 2020: Αυτά είναι τα υπουργεία που αλλάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

0
43

Φαίνεται πως πλησιάζει η ώρα του ανασχηματισμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι πληροφορίες λοιπόν, αναφέρουν πως οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήµα, για τις οποίες επαναλάµβαναν πως δεν θα πρέπει να καλλιεργούνται προσδοκίες και πως θα είναι προσαρµοσµένες στις ανάγκες της διάθεσης του Ευρωπαϊκού Ταµείου Ανάκαµψης, θα πρέπει να αναµένονται έως την επανέναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, στις 24 Αυγούστου, χωρίς να αποκλείεται ακόµα και το σενάριο των πρώτων ηµερών της εβδοµάδας που ξεκινά από αύριο Δευτέρα 3 Αυγούστου.

Αυτά είναι τα υπουργεία που εµπλέκονται άµεσα µε το Ευρωπαϊκό Ταµείο Ανάκαµψης

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες από το ethnos, οι αλλαγές ή οι προσθήκες, όπου αυτό κριθεί σκόπιµο, εστιάζονται στα έξι υπουργεία που εµπλέκονται άµεσα µε το Ευρωπαϊκό Ταµείο Ανάκαµψης, ήτοι το υπουργείο Οικονοµικών, το Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Υποδοµών και Μεταφορών, το Εργασίας, το Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης και το Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όχι όµως σε επίπεδο υπουργών.

Και θα πρέπει να εξαιρεθούν από τις επερχόµενες διορθωτικές κινήσεις τα πέντε πρόσωπα που θα στελεχώσουν την πενταµελή Εκτελεστική Γραµµατεία. Σύµφωνα, εξάλλου, µε πρόσωπα που γνωρίζουν τις παρασκηνιακές πρωτοβουλίες του Μεγάρου Μαξίµου, ο πρωθυπουργός είχε τις τελευταίες δέκα ηµέρες επαφές µε τις ηγεσίες των προαναφερόµενων υπουργείων, ώστε να υπάρξει ευκρινής εικόνα για το πού χρειάζονται αλλαγές ή ενίσχυση σε έµψυχο και όχι µόνο δυναµικό.

Ποιοι πολιτικοί μένουν και ποιοι φεύγουν;

Όπως προκύπτει, σε τρία έως τέσσερα υπουργεία θα πρέπει να αναµένονται προσθήκες σε επίπεδο υφυπουργών, ενώ έχει συζητηθεί η πιθανότητα δηµιουργίας θέσεων αναπληρωτή υπουργού στο υπουργείο Οικονοµικών και στο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως γίνεται αντιληπτό, θα πρέπει να αναµένουµε αναβαθµίσεις ορισµένων, σύμφωνα με το ethnos, όπως η Αλεξάνδρα Σδούκου, που δείχνει να προορίζεται για θέση υφυπουργού στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ή της Βίκυς Λοΐζου, που έχει ακουστεί για το Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επικρατέστεροι να ενταχθούν στο κυβερνητικό σχήµα από τη δεξαµενή της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Οµάδας φέρονται ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί το σενάριο της αποµάκρυνσης του υπουργού Τουρισµού Χάρη Θεοχάρη, ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπήλιος Λιβανός, ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Ταραντίλης, ο Μακάριος Λαζαρίδης και η Ζωή Ράπτη.

Τι θα κάνει με τον Στέλιο Πέτσα;

Τις προηγούµενες ηµέρες βολιδοσκοπήθηκε, σύµφωνα µε πληροφορίες, και ο καθηγητής του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών Πάνος Τσακλόγλου για θέση υφυπουργού στο υπουργείο Εργασίας, δίνοντας σάρκα και οστά στα σενάρια που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προωθεί τη διεύρυνση της Νέας ∆ηµοκρατίας προς το πολιτικό Κέντρο ενώ σε… σταυρόλεξο εξελίσσεται το σενάριο της πιθανής αναβάθµισης του Στέλιου Πέτσα, καθώς φαίνεται πως δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόµη η µετακίνησή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr