Ανάσταση: Το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε σε όλην την Ελλάδα

0
76

Ανάσταση: Το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό καθώς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έγιναν κεκλεισμένων των θυρών με τους πιστούς να τις παρακολούθησαν από την τηλεόραση ή διαδικτυακά. Απόψε όμως όλοι είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου.

Σε όλες τις εκκλησίες, τελέστηκε πανηγυρική αναστάσιμη ακολουθία παρουσία πιστών και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

Στη Μητρόπολη Αθηνών χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Οι πιστοί τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον ιό, με τις απαραίτητες αποστάσεις και τη χρήση μάσκας συγκεντρώθηκαν στον Καθερικό Ναό Αθηνών. Εκεί παρέστη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, φορώντας μάσκα.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας και έψαλλε το «Χριστός Ανέστη» και τους αναστάσιμους ύμνους της Εκκλησίας στην είσοδο, συνοδεία δεκάδων πιστών με την λαμπάδα τους. Πλήθος κόσμου προσήλθε και στους ναούς της Πάτρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις Ιερές Αγρυπνίες που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της απόδοσης της μεγάλης εορτής της Ανάστασης του Ιησού. Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος παραβρέθηκε στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Πηγή: Pagenews.gr