Αναστασιάδης: Ενημέρωσε το ΕΛΚ για Κυπριακό και Τουρκία

0
103

Αναστασιάδης: O πρόεδρος της Κύπρου ενημέρωσε το ΕΛΚ σχετικά με την πρόοδο στο Κυπριακό και ζήτησε την συνδρομή των κρατών μελών.

Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε το ΕΛΚ για το Κυπριακό και ζήτησε την συνδρομή του για την συμμόρφωση της Τουρκίας. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος έχει τονίσει σε δηλώσεις του για το Κυπριακό πως «είμαστε αποφασισμένοι, στη βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί, στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ, πάντα μέσα στους όρους εντολής του γγ, να προχωρήσουμε σε ένα γόνιμο διάλογο». Ο Νίκος αναστασιάδης είχε εκφράσει και τη διαφωνία του σε θετική ατζέντα της Τουρκίας στην ΕΕ.

Στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ενημέρωση του ΕΛΚ για το Κυπριακό

Ανάμεσα σε άλλα, τη Σύνοδο του ΕΛΚ απασχόλησαν το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, το Μεταναστευτικό και οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία και τη Ρωσία.

Σε παρέμβαση του κατά τη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και την άτυπη διάσκεψη που έλαβε χώρα στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου, και υπογράμμισε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, ο ΠτΔ αναφέρθηκε ακόμη στις προτάσεις που έχει υποβάλει για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με στόχο την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου που θα οδηγήσει σε μια διαρκή λύση του προβλήματος, νοουμένου ότι και η άλλη πλευρά επιδείξει καλή θέληση.

Η προκλητική στάση της Τουρκίας

Ο Ν. Αναστασιάδης επισήμανε τη συνεχιζόμενη προκλητική στάση της Τουρκίας τόσο στη θάλασσα όσο και επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έμφαση στις παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες προς το ΕΛΚ για τις θέσεις αρχών που τηρεί στο Κυπριακό, ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή των μελών του προς την κατεύθυνση της άσκησης επιρροής στην Τουρκία για συμμόρφωση της με το διεθνές δίκαιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr