Αναστασιάδης σε Μέρκελ: Εξέθεσε τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

0
33

Κατά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Kυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Αναστασιάδη και στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ τόνισε την ετοιμότητα της να μελετήσει τρόπους για εκτόνωση της έντασης εντός των θαλάσσιων ζωνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πραγματοποιήθηκε κατ΄ιδίαν συνάντηση – Φιλικό και άριστο το κλίμα μεταξύ Αναστασιάδη – Μέρκελ

Επισημαίνεται επίσης με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Κούσιου για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Γερμανίας, ότι πραγματοποιήθηκε κατ΄ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και της Καγκελαρίου της Γερμανίας κας Άγγελα Μέρκελ, στο περιθώριο των εργασιών του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε φιλικό και άριστο κλίμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις από μέρους της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν από την ΕΕ όλα τα απαραίτητα μέτρα για τερματισμό τον έκνομων τουρκικών ενεργειών.

Άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων – Τι είπαν για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Την ίδια ώρα, επανέλαβε τη βούληση και αποφασιστικότητα του για επανέναρξη, το συντομότερο δυνατόν, των διαπραγματεύσεων για επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό.  Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με την Καγκελάριο της Γερμανίας τα θέματα που αφορούν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς και τις επιδιώξεις της γερμανικής προεδρίας κατά το εξάμηνο που προεδρεύει.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προοπτικές για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό και τόνισε την ετοιμότητα της, στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, να μελετήσει τρόπους για εκτόνωση της έντασης εντός των θαλάσσιων ζωνών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στη συνάντηση που είχε με την κ. Μέρκελ, η οποία και διεξήχθη σε φιλικούς τόνους αναφέρθηκε και στις όλο και συνεχιζόμενες παραβιάσεις από μέρους της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr