Ανάστατοι γονείς δημοτικού σχολείου στην Πάτρα κατήγγειλαν απόπειρα αρπαγής παιδιών

0
50

Το σχολείο φαίνεται ότι είναι στοχοποποιημένο, καθώς τέτοιο περιστατικό γίνεται για 4η φορά» ανέφερε άλλη μητέρα, αφήνοντας αιχμές για ελλιπή επιτήρηση κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Ανησυχία έχει προκαλέσει καταγγελία γονέων για αρπαγή παιδιών έξω από το 56ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών. Οι γονείς συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή σε ένα λευκό βαν το οποίο, όπως καταγγέλλουν, είχε σταματήσει έξω από το σχολείο.

Στο όχημα επέβαιναν δύο άντρες πλησίασαν τα κάγκελα του σχολείου και άρχισαν να συνομιλούν με τα παιδιά, προσπάθησαν να τα δελεάσουν με καραμέλες, ενώ ένας φέρεται να άρπαξε κοριτσάκι από το χέρι, με αποτέλεσμα να το τραυματίσει ελαφρά και να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων για περαιτέρω ιατρική βοήθεια. Μετά το περιστατικό σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκε η Αστυνομία, ενώ υποβλήθηκαν και μηνύσεις κατ’ αγνώστων.

Δεν είναι η πρώτη φορά
«Το σχολείο φαίνεται ότι είναι στοχοποποιημένο, καθώς τέτοιο περιστατικό γίνεται για 4η φορά» ανέφερε άλλη μητέρα, αφήνοντας αιχμές για ελλιπή επιτήρηση κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Την επισήμανση αυτή έκανε χθες το πρωί αντιπροσωπεία γονέων που επισκέφθηκε τη Διεύθυνση του Σχολείου, εκφράζοντας τις θέσεις της για το περιστατικό, αλλά και την αναγκαιότητα της περιφρούρησης των μαθητών, όταν βρίσκονται στο προαύλιο.

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν στο gnomip ότι οι καταγγελίες ερευνώνται, ενώ-σύμφωνα με πληροφορίες- έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προκειμένου να φτάσουν στον εντοπισμό του λευκού βαν και στα ίχνη των δραστών.

Πηγή: Pagenews.gr