Αναστολές συμβάσεων πυρόπληκτοι: Πότε και πως οι δηλώσεις για τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας

0
208

Αναστολές συμβάσεων πυρόπληκτοι: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για επιχειρήσεις και εργαζομένους σε πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για επιχειρήσεις και εργαζομένους σε πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Μέχρι πότε υποβάλλονται δηλώσεις

Προθεσμία έως 31 Αυγούστου 2021 το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ είναι διαθέσιμο για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας μέρος ή του συνόλου των εργαζομένων από επιχειρήσεις εργοδότες -ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας και ανεξαρτήτως αν υπέστησαν υλικές ζημιές ή όχι- που εδρεύουν ή έχουν παράρτημα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και που ανήκουν στα διοικητικά όρια των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας.

Τι πρέπει να κάνουν επιχειρήσεις και εργοδότες

  • α.Μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας εργαζομένων οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2021,
  • β. Η υποβολή των δηλώσεων θα πραγματοποιείται ανά μήνα χωρίς να ισχύει το προαναγγελτικό σύστημα,
  • γ. Για τον μήνα Αύγουστο δηλώνονται αναστολές για το χρονικό διάστημα από 3/8/2021 έως και 31/8/2021 και η υποβολή δηλώσεων είναι δυνατή μέχρι την 31η Αυγούστου 2021,
  • δ. Στο έντυπο δήλωσης αναστολών επιλέγουν την σχετική ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «Επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021».

Τι ισχύει για εργαζομένους οι οποίοι έχουν τεθεί σε αναστολή

Για τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει τεθεί σε αναστολή ισχύουν τα εξής:

Μετά την υποβολή της δήλωσης αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση- εργοδότη στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ: Οι εργαζόμενοι που κατά το παρελθόν έχουν υποβάλει δήλωση δεν απαιτείται να προβούν σε νέα δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ), ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη
οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης ΔΗΛΩΣΗΣ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr