Ανατροπή από τους ειδικούς για την εστίαση – Τι θα ισχύει με τους καθήμενους

0
66

Να μην υπάρχει όριο καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση εισηγείται τελικά η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, χαλαρώνοντας τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Παράλληλα, δεν φαίνεται να αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα με το όριο να παραμένει στα 1000 άτομα.

Επιπλέον, παραμένει η απαγόρευση ορθίων στη διασκέδαση, σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες εισηγήθηκαν να παραμείνει ως έχει η κατάσταση (πέρα από την αύξηση των καθήμενων ανά τραπέζι), για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ανοιχτό προς συζήτηση φαίνεται ακόμα πως παραμένει το θέμα των καρναβαλιών, το οποίο θα επανεξεταστεί, αν και η εκτίμηση είναι πως πολύ δύσκολα θα δοθεί το πράσινο φως.

«Θυσία» οι Απόκριες για να σωθεί το Πάσχα

Το θέμα των Αποκριών και του Πάσχα, μπορεί να μην συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών, λόγω του ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τα απαραίτητα δεδομένα, ωστόσο, καθώς οι ειδικοί κινούνται προς την κατεύθυνση της πλήρους άρσης των μέτρων με ορίζοντα το Πάσχα, πιο πιθανό φαντάζει το σενάριο να «θυσιαστούν» οι Απόκριες για να «σώσουμε» το Πάσχα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όταν και θα πυκνώσουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, θα υπάρχει περαιτέρω κλιμάκωση της πανδημίας, και θεωρούν ότι ο συνωστισμός που δημιουργείται στα καρναβάλια μπορεί να παρεκτρέψει την όλη κατάσταση. Κάπως έτσι, κλίνουν και πάλι προς απαγόρευση των καρναβαλιών, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος.

Πηγή: Pagenews.gr