Ανδρουλάκης: Η Εύα Καϊλή πρόδωσε τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης

0
48

Με μία εφ’ όλης της ύλης ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρενέβη στην τρέχουσα συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή

Με μία εφ’ όλης της ύλης ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρενέβη στην τρέχουσα συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στην υπόθεση του QatarGate, όπου εμπλέκεται η Εύα Καϊλή. Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε την Εύα Καϊλή να παραδώσει την έδρα της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Πρόδωσε τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης και οφείλει να παραδώσει την έδρα της», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ζήτησε «ισχυρή εντολή για να ανατρέψουμε την ιδιότυπη ομηρία του προοδευτικού κόσμου της χώρας», ενώ τόνισε ότι «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο θα μένει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία».

Αναλυτικά η ομιλία Ανδρουλάκη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ:

«Αγαπητοί συνάδελφοι.

Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων όπου η πολιτική ζωή είναι κινούμενη άμμος και τα προβλήματα των πολιτών αυξάνονται από τις κοινωνικές ανισότητες. Έχουμε μπροστά μας μια νέα κρίση εμπιστοσύνης απέναντι στο πολιτικό σύστημα και την αξιοπιστία της πολιτικής.

Πιστεύω στην πολιτική που παράγει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και είναι εν πολλοίς οδυνηρό, γεγονότα όπως αυτά των τελευταίων ημερών να επιβεβαιώνουν την καχυποψία της κοινωνίας απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα, που παράγει συνεχώς διαφθορά, που όχι μόνο δεν διαχειρίζεται επαρκώς τις κρίσεις αλλά έχοντας συνεχώς το βλέμμα στους εκλογικούς κύκλους, υπονομεύοντας το βιοτικό επίπεδο σήμερα και κάνοντας τα προβλήματα δυσεπίλυτα για τις επόμενες γενιές.

Το σκάνδαλο διαφθοράς για το οποίο ερευνάται η εμπλοκή της Εύας Καϊλή είναι το επεισόδιο αυτής της εβδομάδας. Οι απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων προς τον γαλάζιο βουλευτή Ανδρέα Πάτση προηγήθηκαν. Δυο προβεβλημένοι Υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκονται ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου και η χώρα συγκλονίζεται μήνες τώρα από το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων. Και μόλις χθες, η υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη.

Κάποιοι θέλουν να χρεώσουν όλα τα σκάνδαλα σε έναν πολιτικό χώρο, εντός και εκτός Ελλάδας. Αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Και τους διαψεύδει όχι μόνο γιατί αυτά συμβαίνουν και άλλου, αλλά γιατί ήταν το κόμμα μας, που πήρε τις μεγάλες αποφάσεις για να ενισχύσει τους θεσμούς της λογοδοσίας και της διαφάνειας στη χώρα. Το ΑΣΕΠ, τη Διαύγεια, τις ανεξάρτητες αρχές, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Πριν από έναν χρόνο εκλέχτηκα Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης με στόχο να ανατρέψω τις συμπεριφορές και τις νοοτροπίες, που πλήγωσαν τους πολίτες και έκαναν τους νέους να γυρνούν την πλάτη τους στην πολιτική και τα κοινά.

Επί ένα χρόνο αγωνίζομαι να εμπνεύσουμε ένα νέο υπόδειγμα πολιτικού ήθους. Το καλό παράδειγμα. Και επειδή η εμπιστοσύνη έρχεται με τα πόδια αλλά φεύγει καλπάζοντας, δεν θα δεχθώ από καμία και από κανέναν σκιές σε αυτή την προσπάθεια. Δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ διεφθαρμένους ημέτερους αλλά για να υπερασπιστώ την αξιοπιστία της πολιτικής απέναντι σε ένα λαό, που νιώθει την πολιτική ως παραγωγό προβλημάτων και όχι λύσεων.

Χρόνια τώρα είμαι πεπεισμένος ότι για να αναγεννηθεί η Δημοκρατική Παράταξη υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Η ρήξη με τις εξαρτήσεις και τα συμφέροντα και είμαι αποφασισμένος αυτόν το δρόμο να τον διανύσω μέχρι τέλους, αντιμετωπίζοντας όποιο εμπόδιο εμφανίζεται σε αυτή την προσπάθεια. Ακόμη και αν βρίσκεται μέσα στον ίδιο μας τον χώρο.

Η μάχη θα είναι σκληρή αλλά είμαστε ισχυροί, γιατί διαλέξαμε τη σωστή πλευρά. Είμαστε με αυτούς που αγωνίζονται για δικαιοσύνη και όχι με αυτούς που καλοπερνάνε με την αδικία. Είμαστε με αυτούς που πλήττονται από τις ανισότητες και όχι με αυτούς που κερδοσκοπούν πάνω σ’ αυτές.

Για να κλείσω το θέμα:

Το μιντιακό κατεστημένο, που υπηρετεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρερμήνευσε σκόπιμα αυτό που είπα περί «δούρειου ίππου». Προφανώς δεν καθοδήγησε η Νέα Δημοκρατία την κ. Καϊλή να κάνει αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, αλλά την καθοδήγησε το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη σε κάθε της κίνηση για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου ήταν σκιώδης εισηγήτρια. Αυτό το έχει καταγράψει πολλές φορές ο διεθνής Τύπος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr