Ανδρουλάκης: Σταθερότητα δεν είναι η επιστροφή σε ένα προβληματικό παρελθόν, αλλά η χάραξη νέας πορείας

0
76

Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια ενώ σχολίασε και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ– Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια ενώ σχολίασε και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα RealNews επικρίνει την κυβέρνηση ότι «κερδοσκοπεί εις βάρος των πιο αδύναμων διατηρώντας αδικαιολόγητα υψηλούς τους συντελεστές ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα».

«Ενώ ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων, και πολλές χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία το έχουν εφαρμόσει ήδη ή εμφανίζουν ζημιές επειδή το κράτος έχει επιβάλει πλαφόν στην τιμή της λιανικής όπως στη Γαλλία, στην Ελλάδα μέχρι τώρα το κόστος της κρίσης το έχουν πληρώσει μόνο οι πολίτες. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μόλις τώρα ανακάλυψε την ανάγκη έκτακτης φορολόγησης των υπερκερδών, ενώ συνεχίζει να κερδοσκοπεί εις βάρος των πιο αδύναμων διατηρώντας αδικαιολόγητα υψηλούς τους συντελεστές ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα» σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης

Για το αν βλέπει άμεσα εκλογές

Σε ερώτηση αν “βλέπει” άμεσα εκλογές, δηλώνει ότι το κόμμα του είναι έτοιμο «όποτε κι αν αυτές γίνουν , με ένα σύγχρονο και ρεαλιστικό Σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, που θα απαντάει στα προβλήματα των πολιτών και με ανανεωμένα και ενισχυμένα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα».

Όσον αφορά ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίας, ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι «η Δημοκρατική Παράταξη είναι κόμμα δημιουργίας και όχι διαμαρτυρίας» και προσθέτει: «Έχουμε ως στόχο να κυβερνήσουμε και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, να ξανακάνουμε τη Δημοκρατική Παράταξη πρωταγωνιστή. Στοίχημά μας είναι να γίνουμε η πιο δημιουργική πολιτική δύναμη του τόπου. Στη νέα αυτή πορεία δίνω μεγάλη σημασία στην καθημερινή επαφή μας με την κοινωνία και ειδικά τους νέους, που πολλοί έχουν απογοητευθεί από την πολιτική. Η αξιοπιστία και το σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα θα σφραγίσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, για να τελειώνουμε με τον πολιτικό καιροσκοπισμό, τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος. Για εμάς, λοιπόν, σταθερότητα δεν είναι η επιστροφή σε ένα προβληματικό παρελθόν αλλά η χάραξη μιας νέας πορείας με το βλέμμα στο μέλλον».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr