Ανδρουλάκης: Ξεκινά μάχη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

0
38

Μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής στοχεύουν πλέον να καταστούν η «ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση

Μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής στοχεύουν πλέον να καταστούν η «ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση» απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, καθώς επιμένουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τις παλινωδίες του ήταν εκείνος που «έδωσε στο πιάτο» το 40,78% στον κ. Μητσοτάκη.  

Αναγνωρίζουν ότι με το υψηλό ποσοστό που έλαβε, ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να κυβερνήσει αυτοδύναμος μετά από τον «δεύτερο γύρο» των εκλογών και  σημειώνουν ότι έχουν κάνει «επιλογή αντιπολίτευσης» για το επόμενο διάστημα, διευκρινίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ακολουθήσει τις αντιπολιτευτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ που στρέφουν εντέλει τους ψηφοφόρους στην συντηρητική παράταξη. 

Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη  εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών – και η μεγάλη μείωση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ήταν μόνον η αρχή της «μάχης της Κεντροαριστεράς» την οποία σκοπεύει να δώσει με όλες του τις δυνάμεις ο Νίκος Ανδρουλάκης: Δίνουν μάλιστα το παράδειγμα της γενέτειράς του, της Κρήτης, όπου το ΠΑΣΟΚ – με την εξαίρεση των Χανίων – κατάφερε να  πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, ενώ τον ξεπέρασε τόσο στη διεδρική του  Λασιθίου, όσο και του Ρεθύμνου, εκλέγοντας βουλευτή.

Εκτός Κρήτης, το ΠΑΣΟΚ «προσπέρασε» τον ΣΥΡΙΖΑ σε τέσσερις περιοχές: Στη Δράμα, στο Κιλκίς, στη Λακωνία και στη Χίο – εκλέγοντας σε όλες τις περιπτώσεις βουλευτή.  Στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν με ικανοποίηση ότι η αναλογία των ποσοστών τους με εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε από το 1:4 των εκλογών του 2019, σε λιγότερο από 1:2 στις εκλογές της Κυριακής: Μάλιστα, έμπειρα στελέχη του κόμματος διαβλέπουν πίσω από την μη εκλογή ορισμένων από τους ισχυρούς υποψηφίους του κόμματος – όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος στον βόρειο τομέα της Β! Αθήνας και η Χαρά Κεφαλίδου στη Δράμα – «διαρροές» κεντρώων» προς τη Νέα Δημοκρατία, που υποκαταστάθηκαν από «εισροές» ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.  

Πηγή: Pagenews.gr