Αγγελικούσης: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του

0
16

Ο Γιάννης Αγγελικούσης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Έλληνας εφοπλιστής νοσηλεύεται από το Σάββατο 20 Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα, ο μεγαλοεφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης νοσηλεύεται για τρίτη μέρα σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Το πρωί του περασμένου Σαββάτου υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία αφού πρόκειται για την κορυφαίο ιδιώτη πλοιοκτήτη του κόσμου.

Σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις του, ο εφοπλιστής έχει δώσει το δακτυλίδι της διαδοχής στην κόρη του Μαρία, παραμένοντας όμως ενεργός στα ναυτιλιακά δρώμενα. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η Μαρία Αγγελικούση, αναλάμβανε όλο και περισσότερες αρμοδιότητες στην επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε τον δικό της διοικητικό κύκλο και αποφάσισε να απομακρυνθούν κορυφαία διεθνώς στελέχη που συνέβαλαν ως συνεργάτες του πατέρα της, Γιάννη, στην γιγάντωση του Ομίλου τα τελευταία 40 χρόνια.

Γιάννης Αγγελικούσης

Οι δηλώσεις της Μαρίας Αγγελικούση

Η κόρη του Μαρία Αγγελικούση, η οποία ανέλαβε καθήκοντα acting CEO του Angelicoussis Group, δήλωσε αργά χθες το βράδυ:

«Κατανοούμε πλήρως και εκτιμούμε ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του πατέρα μου. Θα επανέλθουμε με νεώτερες πληροφορίες όταν αυτό καταστεί εφικτό, στο μεταξύ όμως παρακαλούμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα του πατέρα μου και της οικογενείας του σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Σας ευχαριστώ».

Η κόρη του Γιάννη Αγγελικούση, έχει το όνομα της γιαγιάς της, Μαρίας Παπαλιού. Σπούδασε ιατρική και άσκησε το επάγγελμα επί οκτώ χρόνια, στην Μεγάλη Βρετανία, πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Όμιλο και τη ναυτιλιακή βιομηχανία στις αρχές της δεύτερης 10ετίας του 21ου αιώνα. Είναι τρίτη γενιά πλέον της οικογένειας που ασχολείται με την πλοιοκτησία, μετά τον παππού της Αντώνη και τον πατέρα της.

Όσο εξασκούσε το ιατρικό επάγγελμα προσέφερε τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς σε δοκιμαζόμενες από φτώχεια και εμφύλιες συγκρούσεις χώρες του τρίτου κόσμου, κάποιες φορές και μέσα στη ζούγκλα πολύ μακριά από τον πολιτισμό, όπου η οικογένειά της έχανε κάθε επαφή μαζί της.

Η ενασχόληση της Μαρίας Αγγελικούση με τη ναυτιλία

Για την ενασχόλησή της με τη ναυτιλία και τον λόγο που άφησε την ιατρική έχει μιλήσει σε παλαιότερη συνέντευξή της σε αγγλόφωνο περιοδικό:

«Η συναναστροφή ως γιατρός με πολύ κόσμου και η ικανότητα που αποκτάς να «διαβάζεις» τους ανθρώπους είναι και αυτό κλειδί για την ενασχόλησή μου με τη ναυτιλία». Η Μαρία Αγγελικούση αποφεύγει την επίδειξη πλούτου αποφεύγει το lifestyle για αυτό και βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όσο αυτό είναι δυνατόν.

Τα κοινά σημεία που έχει με τον πατέρα της, όπως επισημαίνουν άνθρωποι του επιχειρηματικού τους κύκλου, είναι η διορατικότητα και το πείσμα.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία ο Όμιλος με τρεις εταιρείες έχει στόλο ο οποίος αποτελείται συνολικά από 149 πλοία. Η Maran Dry έχει 49 φορτηγά με μέσο όρο ηλικίας τα 9 έτη. Η Maran Tankers έχει 54 crude oil tankers εκ των οποίων δύο είναι υπό ναυπήγηση. Η Maran Gas έχει 46 πλοία, εκ των οποίων 36 LNG στο νερό, 9 υπό ναυπήγηση και μία πλωτή δεξαμενή αποθήκευσης LNG γνωστή ως FSRU.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr