Αγγλία κορωνοϊός: Δεκάδες εργάτες γης σε καραντίνα

0
202

Παρά την μείωση των κρουσμάτων στην Αγγλία σε σχέση με την κορύφωση της νόσου τον Απρίλιο, δεν λείπουν οι εξάρσεις του ιού σε τοπικό επίπεδο. Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι δεκάδες εργάτες γης, περίπου διακόσια άτομα μπήκαν σε καραντίνα, καθώς 73 από αυτούς βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Οι εργάτες είχαν προσληφθεί για να μαζέψουν τη σοδειά σε αγρόκτημα κοντά στο Μάλβερν, στα Δυτικά Μίντλαντς.

Το νέο έγινε γνωστό μετά από ανακοίνωση της Αρχής Δημόσιας Υγείας της χώρας την Κυριακή (12.07.2020), σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Βρετανία μειώνεται καθημερινά μετά την κορύφωση των περισσότερων από 6.000 τον Απρίλιο σε 650, βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων. Παρόλα αυτά, καταγράφονται εξάρσεις σε τοπικό επίπεδο.Οι εγκαταστάσεις του AS Green and Co τέθηκαν σε lockdown, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού, εξήγησαν οι βρετανικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής, οι εργάτες ζουν σε τροχόσπιτα μέσα στο αγρόκτημα.

Η Κέιτι Σπενς, η διευθύντρια Υγειονομικής Προστασίας των Μίντλαντς, διαβεβαίωσε πως η εταιρεία εφάρμοσε μέτρα ελέγχου προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο το προσωπικό της να εκτεθεί στην ασθένεια. “Παρά τα μέτρα, ένας μικρός αριθμός εργατών εκδήλωσε συμπτώματα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και αυτοί οι εργάτες, όπως και κάποιες στενές επαφές τους, μεταξύ των εργαζομένων, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί”, εξήγησε.

“Καθώς παρατηρήσαμε μια παγκόσμια τάση μεγάλοι παραγωγοί τροφίμων να βρίσκονται αντιμέτωποι με ξεσπάσματα της νόσου, ως προληπτικό μέτρο, αποφασίσαμε να υποβάλλουμε σε εξετάσεις όλο το εργατικό δυναμικό”.

Η ίδια είπε ότι τα αρχικά αποτελέσματα έδειξαν ένα σημαντικό ποσοστό θετικών κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι οι ασθενείς αυτοί ήταν ασυμπτωματικοί. Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στη Βρετανία αυξήθηκε κατά 21 και ανέρχεται πλέον σε 44.819 θανάτους, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα αύξηση ρεκόρ των νέων κρουσμάτων Covid-19 παγκοσμίως, με 230.370 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο. Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και τη Νότια Αφρική. Το προηγούμενο ρεκόρ του ΠΟΥ για νέα κρούσματα ήταν 228.102 στις 10 Ιουλίου.

Οι θάνατοι παραμένουν σταθεροί, σε περίπου 5000 ημερησίως. Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού πλησιάζουν τα 13 εκατομμύρια σήμερα, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr