Αγγλία κορωνοϊός: Οι μειονότητες πιο ευάλωτες στον Covid- 19

0
40

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας (ONS), : Οι μουσουλμάνοι, οι εβραίοι, οι ινουιστές και οι σιχ εμφανίζονται πιο ευάλωτοι στην νέα επιδημία. Το ποσοστό θνησιμότητας λόγω Covid- 19 είναι μεγαλύτερο μεταξύ των μειονοτήτων σε σχέση με αυτό των χριστιανών ή όσων δηλώνουν ότι δεν ανήκουν σε κάποιο θρήσκευμα, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας (ONS).

Τα τελευταία στοιχεία της ONS επιβεβαιώνουν αυτό που έχουν δείξει και άλλες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες οι μαύροι και όσοι ανήκουν σε άλλες μειονότητες κινδυνεύουν πολύ περισσότερο να πεθάνουν από την covid-19 σε σχέση με τους λευκούς. Σύμφωνα με την ONS, η οποία εξέτασε στοιχεία από τις αρχές Μαρτίου ως τις 15 Μαΐου, το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των μουσουλμάνων ήταν το μεγαλύτερο από όλες τις ομάδες, με τους εβραίους, τους ινδουιστές και τους σιχ να εμφανίζουν επίσης υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με τους χριστιανούς.

«Σημαντικό μέρος της διαφοράς στη θνησιμότητα μεταξύ των θρησκευτικών ομάδων εξηγείται από τις διαφορετικές συνθήκες στις οποίες τα μέλη των ομάδων αυτών ζουν”

“Αν λάβουμε υπόψη μας και την εθνικότητα, αποδεικνύεται ότι σημαντικό μέρος της διαφοράς στη θνησιμότητα μεταξύ των θρησκευτικών ομάδων εξηγείται από τις διαφορετικές συνθήκες στις οποίες τα μέλη των ομάδων αυτών ζουν”, επεσήμανε η ONS. “Ωστόσο σε προσαρμοσμένα δεδομένα παρατηρήσαμε ότι οι εβραίοι κινδυνεύουν δύο φορές περισσότερο από τους χριστιανούς (να πεθάνουν από τον κορωνοϊό), ενώ αυξημένο κίνδυνο εμφανίζουν και οι εβραίες”, επεσήμανε ο Νικ Στράιπ, αξιωματούχος της ONS, προσθέτοντας ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να εξηγηθεί το φαινόμενο.

Τα ποσοστά θνησιμότητας

Το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των ανδρών μουσουλμάνων ήταν 98,9 θάνατοι ανά 100.000 και για τις γυναίκες 98,2. Μεταξύ όσων δήλωσαν ότι δεν ανήκουν σε κάποια θρησκεία κατά την απογραφή του 2011, το ποσοστό ήταν 80,7 θάνατοι ανά 100.000 στους άνδρες και 47,6 ανά 100.000 τις γυναίκες. Τα ευρήματα αυτά ανακοινώθηκαν παράλληλα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων άλλων στατιστικών ερευνών, σύμφωνα με τις οποίες οι μαύροι και οι Ασιάτες στην Αγγλία και την Ουαλία κινδυνεύουν περισσότερο από τον νέο κορωνοϊό.

Μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας εμφανίζουν οι μαύροι άνδρες, με 255,7 ανά 100.000, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους λευκούς είναι 87 θάνατοι ανά 100.000. Στις μαύρες γυναίκες το ποσοστό πέφτει στο 119,8 ανά 100.000, όμως παραμένει υπερδιπλάσιο σε σχέση με αυτό των λευκών γυναικών, 52 θάνατοι ανά 100.000.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr