Άνοιγμα Δημοτικών: Περίπου το 80% των μαθητών επέστρεψε στις σχολικές αίθουσες

0
48

Άνοιγμα Δημοτικών: Πάνω από το 80% κυμάνθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών στα θρανία σε δημοτικά και νηπιαγωγεία που άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα 1 Ιουνίου. Το σημαντικότερο μέρος της ημέρας αφορούσε την επεξήγηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας. Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες γίνονταν όλες οι απαραίτητες διεργασίες προκειμένου οι σχολικές μονάδες να εξοπλιστούν, αλλά και διαμορφωθούν κατάλληλα για το «πρώτο» κουδούνι της σχολικής χρονιάς.

Επιστροφή με αποστάσεις και αντισηπτικά:

Σήμερα λοιπόν οι μικρότεροι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τους με αποστάσεις και τμήματα έως 15 ατόμων. Οι δασκάλες και οι δάσκαλοί τους, τους περίμεναν στην είσοδο της σχολικής αίθουσας με το αντισηπτικό στο χέρι, καλωσορίζοντάς τους σε μια «νέα κανονικότητα» και εντός του σχολείου. Σημειώνεται ότι η σημερινή ημέρα ήταν «πιλοτική», με τους εκπαιδευτικούς να εξηγούν στους μαθητές όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης που έχουν συστήσει οι ειδικοί. Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων λειτουργούν πλέον με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα πρέπει να έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υποτμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή το ένα, Τρίτη – Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.

«Στις σχολικές αίθουσες προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «έχει προβλεφθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση και επιπλέον κονδύλια για την τροποποίηση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας, καθώς επίσης υπάρχει η δυνατότητα για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας». Επίσης προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων. Οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία.

Πηγή: Pagenews.gr