Άνοιγμα συνόρων κορωνοϊός: Αυτά ισχύουν από σήμερα για όσους ταξιδεύουν από Βουλγαρία και Ρουμανία

0
45

Αλλάζουν από σήμερα, Τρίτη 28 Ιουλίου, τα δεδομένα για τους ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Ρουμανία. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού, προχωρά σε νέα μέτρα. Έτσι από σήμερα και για μία εβδομάδα (δηλαδή έως τις 4 Αυγούστου) όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα μας από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία αεροπορικώς υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Όπως διευκρίνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας:

«Από την Τρίτη 28 Ιουλίου,μέχρι τις 4 Αυγούστου, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR τέστ), που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους».

Αναλυτικά τι προβλέπει, η αεροπορική οδηγία (notam):

«Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Στα 35 τα νέα κρούσματα:

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 27 Ιουλίου, 35 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.227, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

  • 1.184 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 2.118 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 9 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr