Άνοιγμα σχολείων παγούρια: Αυτά είναι που θα μοιραστούν δωρεάν στους μαθητές

0
139

Έτοιμα προς παράδοση είναι τα ατομικά παγούρια των μικρών μαθητών, όπως είχε ανακοινώσει στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Τρίτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεαμέως για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

Πάνω από 600.000 παγούρια, δωρεά του Ιδρύματος Αθ. Λασκαρίδη, είναι ήδη καθ’ οδόν προς όλους τους μαθητές δημοτικού, τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών σχολείων της χώρας, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Τwitter η κα Κεραμέως. Τα παγούρια είναι σε διάφορα χρώματα και γράφουν πάνω: «Προσέχουμε την υγεία όλων μας. Προστατεύουμε το περιβάλλον. #Μαθαίνουμε Ασφαλείς».

Πρόκειται για ένα «μέτρο που και προστατεύει την υγεία των παιδιών μας και ταυτόχρονα καλλιεργεί την περιβαλλοντική τους συνείδηση». Να θυμίσουμε πως στη συνέντευξη Τύπου της 1ης Σεπτεμβρίου για το πότε και το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, η υπουργός Παιδείας  είχε επαναλάβει την «ισχυρή σύσταση» για τη χρήση ατομικού παγουριού από τους μαθητές. Ανακοίνωσε μάλιστα, ότι τα παγούρια θα δοθούν δωρεάν σε όλα τα παιδιά του δημοτικού, ως μέτρο για την αποφυγή ανταλλαγής μπουκαλιών, ποτηριών, επαφής στόματος με τη βρύση κτλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr