Άνοιγμα σχολείων: Σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

0
48

Σύσκεψη πραγματοποιούν σήμερ Πέμπτη τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα θέματα που συζητούν είναι η παράταση του lockdown στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, καθώς και το κατά πόσο θα πρέπει να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία σε αυτές τις περιοχές.

Συζητούν επίσης, το θέμα των ελέγχων που θα γίνονται στους ταξιδιώτες που θα φτάνουν στη χώρα μας από το εξωτερικό. Υπενθυμίζεται, ότι το άνοιγμα των καταστημάτων στις 11 Ιανουαρίου, με τη μέθοδο του click away, θα συζητηθεί αύριο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τη μεριά της κυβέρνησης.

Όπως σας έχει ενημέρωσει το pagenews.gr, υπάρχουν διαφωνίες στην Επιτροπή για το πώς θα γίνει το άνοιγμα στα σχολεία. Ο πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, για την πορεία της πανδημίας, το άνοιγμα των σχολείων και τη μέρα των Θεοφανείων.

Για το άνοιγμα των σχολείων:

«Η Επιτροπή συνεδρίασε τη Δευτέρα στις 4 του μηνός και έλαβε την απόφαση ότι είναι ασφαλές να ανοίξουν τα Δημοτικά και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί, δεν ίσχυε το ίδιο για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Η πραγματικότητα είναι ότι η αποτύπωση της δραστηριότητας μας που λογικά ήταν αυξημένη τις γιορτινές ημέρες δεν υπήρχε ούτε στις 4 Ιανουαρίου, υπήρχε απλώς η εκτίμηση προς τα πού κινούμαστε κι υπήρχε βεβαίως κι η επιθυμία όλων να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Βέβαια να σας πω ότι δεν ήταν και ομόφωνη η απόφαση της επιτροπής, δηλαδή όσοι διαφωνήσαμε ήμασταν πολύ λίγοι.

Από εκεί και μετά αν υπάρξουν στοιχεία που θα πρέπει αυτή η απόφαση να αναθεωρηθεί όσο δυσάρεστο και ενοχλητικό και αν είναι το να αναθεωρεί κανείς τις αποφάσεις του ειδικά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είναι προτιμότερο από την επιμονή σε μια λανθασμένη απόφαση».

Για το αν θα έπρεπε να περιμένουν να δουν τα νέα στοιχεία πριν πάρουν την απόφαση για άνοιγμα των Δημοτικών:

«Το άνοιγμα των σχολείων πρακτικά σημαίνει άρση του lockdown, το αν ήμασταν σε αυτό το σημείο ή δεν ήμασταν δεν νοιώσαμε ότι ήμασταν έτοιμοι να το πούμε προχθές και ειδικά με δεδομένο ότι έχουμε και μια εβδομάδα με ορθά αυστηρότερα μέτρα τα οποία ελήθφησαν προληπτικά από την κυβερνηση και ορθώς κατά την άποψή μου για να αντιρροπήσουν τα αποτελέσματα της χαλάρωσης που είχαμε φυσιολογικά και ανθρώπινα κατά τη διάρκεια των εορτών».  

Για τον εορτασμό των Θεοφανείων:

«Οποιαδήποτε συνάθροιση για οποιοδήποτε λόγο αφήνει αποτύπωμα. Ο ιός δεν έχει εγκέφαλο, δεν ξέρει αν εμείς βρεθήκαμε εκεί γιατί θέλουμε να λατρέψουμε τη θρησκεία μας, γιατί θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για κάτι, γιατί θέλουμε να χαρούμε. Ο ιός ξέρει ότι όταν ένας ανθρώπινος οργανισμός βρεθεί κοντά σε έναν άλλο για οποιοδήποτε λόγο και οπουδήποτε μπορεί εύκολα να μεταπηδήσει από τον έναν στον άλλο με την αναπνοή του. Άρα ναι αυτό θα έχει κάποια επίδραση. Το πότε θα εκδηλωθεί το περιμένουμε 2 με 3 εβδομάδες αλλά θα προστεθεί και στις επιδράσεις όλων των άλλων πραγμάτων».

Δείτε και την παρέμβασή του στην ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr