‘Αντονι Μπλίνκεν: Αμφισβητεί ότι η Ρωσία αποσύρεται από το Κίεβο -«Ίσως προσπαθεί να εξαπατήσει τον κόσμο»

0
61

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εκφράζει αμφισβητήσεις σχετικά με τις ρωσικές προθέσεις

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της χαλάρωσης του στρατιωτικού κλοιού στο Κίεβο, έρχονται οι πρώτες αμφισβητήσεις για τις προθέσεις της κίνησης αυτής.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, έβαλε φρένο σε όσους έχουν μεγάλες προσδοκίες από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη…

Όπως δήλωσε, «Υπάρχουν αυτά που λέει η Ρωσία και αυτά που πράττει. Εμείς, επικεντρωνόμαστε στο δεύτερο» προσθέτοντας ότι δεν έχει δει σημάδια ότι ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία προχωρούν με αποτελεσματικό τρόπο καθώς δεν έχει δει κάτι που να του δείχνει ότι η Μόσχα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις διαπραγματεύσεις.

Ο Μπλίνκεν, σημείωσε ότι το να λέει η Ρωσία πως μειώνει τις εχθροπραξίες γύρω από το Κίεβο μπορεί να σημαίνει ότι προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή και να εξαπατήσει τους Ουκρανούς κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι θα το πράξει στ’ αλήθεια.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, κάλεσε την Ρωσία να σταματήσει τώρα τις επιθέσεις, να σταματήσει να σφυροκοπάει την Ουκρανία και να συζητήσει σοβαρά.

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία και άλλες χώρες μη μέλη του ΝΑΤΟ κλήθηκαν από την συμμαχία να συμμετάσχουν στην διήμερη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στις 7 Απριλίου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών συνέρχονται για δεύτερη φορά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr