Απαγόρευση κυκλοφορίας κορωνοϊός: Διευκρινήσεις για δημόσιο και επιβάτες ΙΧ

0
48

Απαγόρευση κυκλοφορίας κορωνοϊός: Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες μόνο για εξαιρετικό λόγο.

«Το Δημόσιο θα δέχεται σε εξαιρετικές κατεπείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την κίνηση φορτηγών τροφοδοσίας απαιτείται βεβαίωση του εργοδότη και δελτίο αποστολής ή σχετικό δελτίο κίνησης. Οι καλλιεργητές πρέπει να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε για το θέμα του ορίου των δύο επιβατών ανά ΙΧ ότι υπάρχουν εξαιρέσεις για τα ανήλικα τέκνα, ή για μετάβαση σε τελετή και μόνο αν είναι συγγενείς Α βαθμού. Είπε ακόμα ότι για τους δημοσιογράφους θα πρέπει να υπάρχει βεβαίωση εργοδότη και λόγω της μη ύπαρξης ωραρίου να συνοδεύεται η βεβαίωση με το ρεπορτάζ το οποίο καλύπτεται.

Επιπλέον σημείωσε ότι από σήμερα τις 12 τα μεσάνυχτα διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς Ηνωμένο Βασίλειο και ήδη έχουν διακοπεί όλες οι συνδέσεις με την Τουρκία. Γι’ αυτό καθεαυτό το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας είπε ότι «τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά, η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει και δεν διαπραγματευόμαστε με τίποτα το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να ξέρουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια».

«Η πλειοψηφία των πολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Πηγή: Pagenews.gr