Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού: Τι σημαίνει

0
48

Το τελευταίο διάστημα συζητιέται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο να ληφθεί το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης είχαν ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν είναι μέσα στα άμεσα σχέδια, αλλά τα πάντα κρίνονται από την πειθαρχία που θα δείξουν οι πολίτες. Τα τελευταία 24ωρα αυτό το ενδεχόμενο φέρεται να έχει επιστρέψει.

Η μαζική αποχώρηση κόσμου από την πρωτεύουσα έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις. Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που ζητάνε να γίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε πόσο θα επηρεάσει τις ζωές μας μια τέτοια απόφαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες χώρε όπως η Γαλλία έχουν ήδη πάρει αυτό το μέτρο.

Ας δούμε ορισμένους από τους περιορισμούς που ισχύουν σε Γαλλία και Ισπανία. Εκεί, η κυκλοφορία στους δρόμους επιτρέπεται μόνο για τις παρακάτω περιπτώσεις και ο πολίτης φέρει μια υπεύθυνη δήλωση που μπορεί να του ζητηθεί ανά πάσα στιγμή από τους αστυνομικούς που περιπολούν:

  • Για εργασία που αποδεικνύεται (με βεβαιώσεις) ότι δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι
  • Για αγορές σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία ή ανεφοδιασμό σε πρατήριο καυσίμων – Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και ο ηλικιακός και χρονικός περιορισμός , όπως πράττει η Βουλγαρία. Δηλαδή, οι ηλικίες 60 και πάνω να επιτρέπεται η επισκεψη σε σουπερ μαρκετ κλπ μεταξύ 8:30 με 10:30.
  • Για επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκομείο
  • Για ατομική άσκηση μικρής διάρκειας
  • Για να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του
  • Εφόσον δουλεύει σε κάποιον τομέα που εργάζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Αν κάποιος πολίτης δεν βγαίνει από το σπίτι του για έναν από τους παραπάνω λόγους, τότε υπάρχουν ποινικές διώξεις και χρηματικό πρόστιμο. Η παρουσία της Αστυνομίας είναι συνεχής στους δρόμους και ελέγχει όλα τα οχήματα και τους πεζούς, επιβάλλοντας και τα ανάλογα πρόστιμα. Στη δήλωση, την οποία μπορεί να την κατεβάσει από το διαδίκτυο, ο πολίτης επιλέγει την περίπτωση που του αντιστοιχεί και οφείλει να την φέρει συνεχώς μαζί του και να την επιδείξει σε κάθε έλεγχο της Αστυνομίας.

Πηγή: Pagenews.gr