Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Βόμβα» από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

0
33

Τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική ανάγκασαν τους επιστήμονες να εισηγηθούν την περασμένη εβδομάδα την επιβολή νέων μέτρων. Τα πράγματα δεν έχουν βελτιωθεί και έχει αρχίσει να συζητιέται όλο και πιο έντονα το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα πιο αυστηρό lockdown. Αυτό που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει από νωρίτερα. Για την ακρίβεια από τις έξι το απόγευμα. Αυτό είχε συζητηθεί ξανά στο παρελθόν για την Αττική αλλά εγκαταλείφθηκε λόγων των δυσκολιών που υπάρχουν.

Το θέμα της απαγόρευσης από τις έξι το απόγευμα έχει πέσει και πάλι στο τραπέζι. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο. Συγκεκριμένα μετά από ερώτηση που δέχτηκε απάντησε «είναι κάτι που θα το δούμε». Παράλληλα τόνισε ότι βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο καμπής, όλα τα δεδομένα θα τεθούν υπόψιν των λοιμωξιολόγων, και ανάλογα θα ληφθούν αποφάσεις. «Ίσως να χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας παράλληλα ότι η Αχαΐα, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

«Πρέπει να προλάβουμε κάποια πράγματα πριν διολισθήσουμε σε δύσκολες καταστάσεις» τόνισε ο υπουργός. «Έχουμε ρίξει το μεγάλο βάρος στο βραδύ. Οι ελεγκτικές αρχές έχουν κουραστεί. Χθες υπήρξε μια δραστηριότητα να εξαφανιστεί το θέμα των όρθιων έξω από τα μαγαζιά» σημείωσε. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε ότι αύριο Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλια.

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Στο τραπέζι το σκληρό lockdown

Στο τραπέζι της επιτροπής είναι το καθολικό lockdown ανέφερε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως ο ίδιος δήλωσε, σήμερα επιδημιολόγοι θα συζητήσουν τα δεδομένα. «Η επιτροπή θα εξετάσει τα πάντα και θα κάνεις τις εισηγήσεις και από εκεί και πέρα θα αποφασισθεί ποιο είναι το δυνατό να γίνει συνολικά».

Υπογράμμισε πως το θέμα είναι το κόστος απέναντι στο όφελος μια απόφαση που θα την πάρει η πολιτεία ενώ τόνισε πως το υγειονομικά σωστό είναι η απαγόρευση και ο γρήγορος εμβολιασμός. Παράλληλα, ανέφερε πως είναι λογικό εφόσον άνοιξε η κοινωνία να αυξηθούν και τα κρούσματα. «Τώρα το στοίχημα είναι να μην αυξηθούν εκθετικά για να μην έχουμε τα προβλήματα που είχε η Θεσσαλονίκη και είχαμε πριν τα Χριστούγεννα».

Όπως εξήγησε το εκθετικά σημαίνει να μην διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε 3-4 ημέρες όπως είχε γίνει τον Οκτώβριο και ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες «από εμάς, τις μεταλλάξεις και πόσο θα επηρεάσουν και τον εμβολιασμό που όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο γρηγορότερα θα ξεπεράσουμε την κρίση». «Δύσκολο βλέπω να ανοίξει κάποια δραστηριότητα», εκτίμησε ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr