Απάντηση Σκυλακάκη σε Τσακαλώτο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ το ’15 επέλεξε τον Καμμένο»

0
54

Απάντηση Σκυλακάκη σε Τσακαλώτο: Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης απάντησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης απάντησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Έχουμε ακόμα φουρτούνες μπροστά μας αλλά βλέπω και το λιμάνι στον ορίζοντα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το 2022, ότι θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα «θα σηκωθεί πάλι όρθια με επενδύσεις και εξαγωγές»

Προς την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, είπε ότι δεν εμπεριέχεται κάποια αύξηση φορολογικών συντελεστών στην αύξηση των εσόδων: «Αντίθετα, θα ισχύσουν μειώσεις φορολογικών συντελεστών, όπως για το ΦΠΑ το πρώτο εξάμηνο για μια σειρά κατηγορίες».

Να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δαπανών

Με την ευκαιρία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ζήτησε από όλες οι πτέρυγες της Βουλής «να ασχοληθούν με το πώς οι κοινωνικές δαπάνες θα πιάνουν περισσότερο τόπο. «Για παράδειγμα», είπε ο κ. Σκυλακάκης, «δίνουμε πολλά χρήματα με εισοδηματικά κριτήρια, και ξέρουμε ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων, μάς δηλώνουν πολύ λιγότερα εισοδήματα από αυτά που έχουν. Συνεπώς, μπαίνουν στα εισοδηματικά κριτήρια, παίρνουν χρήματα από το κοινωνικό κράτος, ενώ στην πράξη, αυτό συμβαίνει επειδή κάνουν φοροδιαφυγή».

Απάντηση Σκυλακάκη σε Τσακαλώτο

Σχολιάζοντας τις αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στις συμμαχίες τις Αριστεράς, μνημόνευσε τη φράση του Λένιν ότι στις συμμαχίες υπάρχει πάντα κάποιος που κάνει το άλογο και κάποιος τον καβαλάρη. «Όταν είχε δυνατότητα να κάνει συμμαχίες τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2015, επέλεξε τον κ. Καμμένο και όχι την Αριστερά. Αυτή ήταν μια στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, που φοβάμαι ότι θα την πληρώνει στα επόμενα χρόνια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr