Απεργία 16 Ιουνίου: Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ – Στάση εργασίας στα λεωφορεία

0
36

Απεργία 16 Ιουνίου: Οι συρμοί σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι, ενώ τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, και θα κινηθούν από τις 09:00 μέχρι τις 21:00.

Στη μεγάλη απεργία της 16η Ιουνίου θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Οι συρμοί σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι, ενώ τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, και θα κινηθούν από τις 09:00 μέχρι τις 21:00. Όσον αφορά την κήρυξη της απεργίας από την ΑΔΕΔΥ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία, κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνώ.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Η μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στην απεργία της 10ης Ιουνίου και οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, έδωσαν δυναμική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης- εργοδοτών να μας κάνουν σύγχρονους δούλους με το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, αποσύρεται.

Για αυτό, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας και όλοι μαζί ενωμένοι διαδηλώνουμε ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που μόνο στόχο έχει να ισοπεδώσει τα κεκτημένα των εργαζομένων.

Έτσι, την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 ημέρα ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου στη Βουλή, συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΕΚΑ και των Σωματείων και πραγματοποιούμε 24ωρη Απεργία.

Καλούμε όλους και όλες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, στις 6μ.μ. έξω από την Βουλή, στην πλ. Συντάγματος.

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ( ΣΕΛΜΑ)

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ ( π. ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ)

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ (ΣΕΤ)

-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΜ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΗΤΑ)

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (ΣΗΑΜ)

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ (ΣΕΚΕΛΜΑ)

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΣΕΗΣΑΠ)»

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr