Απεργία: Κινητοποιήσεις για καθηγητές και δασκάλους την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

0
75

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι διαμαρτύρονται στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι διαμαρτύρονται στην εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Σήμερα, η Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μαζί με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, οι οποίοι είχαν ήδη ανακοινώσει απεργία για τις 15 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση , «το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σε συνέχεια της απόφασης που έλαβε η ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 11/2/2023 ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, ανακοινώνει τα παρακάτω βήματα οργάνωσης του αγώνα και συγκεκριμένα:– Θα κατατεθεί άμεσα στο Υπουργείο Παιδείας, στο υπουργείο Οικονομικών, στην Προεδρία της Κυβέρνησης και στο ελληνικό Δημόσιο εξώδικη γνωστοποίηση της απεργίας-αποχής, δηλώνοντας, έτσι, επίσημα την κήρυξή της».

Όμως, ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, εκπρόσωποι των δασκάλων πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

Το ΔΣ ΔΟΕ ζήτησε να συναντηθεί με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ωστόσο, καθώς η υπουργός Νίκη Κεραμεως και η υφυπουργός Ζεττα Μακρή απουσιάζουν, προτάθηκε από πλευράς υπουργείου η συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣ με τον γραμματέα του υπουργείου, Αλέξανδρο Κόπτση. Το ΔΣ απέρριψε την πρόταση αυτή και ανανέωσε το «ραντεβού» για το πρωί της Τετάρτης, οπότε θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Πηγή: Pagenews.gr