Απεργία: Μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο

0
71

Παραλύει το κέντρο από ακόμα μια μγεάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο Εργασίας.

ε εξέλιξη είναι οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ψηφίζεται απόψε το βράδυ στη Βουλή.

Τον «χορό» των κινητοποιήσεων άνοιξε το ΠΑΜΕ με τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος να ξεκινά από τις 10.

«Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά – Σταθερή δουλειά ζητάει η εργατιά» είναι ένα απο τα συνθήματα ακούγεται περισσότερο.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ είχε οριστεί στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΑΔΕΔΥ, που είχε εξαιρέσει από την απεργία τους εκπαιδευτικούς, όπως ανακοίνωσε , για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα, και επίσης ανακοίνωσε πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν τελικά στάσεις εργασίας και όχι 24ωρη απεργία.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των παννεληνιων εξετάσεων»

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι κλειστή η Πανεπιστημίου και οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή.

Αίτημα των απεργών να μην περάσει το νομοσχέδιο που χαρακτηρίζουν ως έκτρωμα καθώς «θα φέρει την κατάργηση του 8ωρου αλλά και την καταπάτηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων».

Οι χθεσινές (15/6) ανακοινώσεις των εργαζομένων

Με ανακοινώσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς καταγγέλλουν ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες, που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, επιχειρεί να κάμψει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιό της» κάνοντας λόγο για «ύπουλη τακτική της κυβέρνησης».

Επίσης, οι εργαζόμενοι κατηγορούν την κυβέρνηση για «δήθεν ευαισθησία για τα παιδιά», αλλά «εντελώς υποκριτική, διότι ενώ εμφανίζεται να αγωνιά για τις μετακινήσεις τους, την ίδια ώρα με το αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή, ετοιμάζει για αυτά και για όλες τις επόμενες γενιές ένα εργασιακό μεσαίωνα, με ανασφάλεια και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα».

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ σημειώνουν ότι «δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις αλλά ούτε και χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες των νέων και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν, με όλες τους τις δυνάμεις, για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr