Από αυτή την εταιρεία ξεκίνησε ο κορωνοϊός στην Ευρώπη

0
58

Η επέλαση του κορωνοϊού συνεχίζεται με ραγδαία ταχύτητα στην Ευρώπη και κατά κύριο λόγο στην Ιταλία. Ένας ιός που ξεκίνησε το ταξίδι του από την Κίνα και την πόλη Ουχάν κατάφερε να σκεπάσει όλο τον υπόλοιπο πλανήτη και να προκαλέσει τεράστια προβλήματα τόσο στην οικονομία όσο και στην ανθρώπινη ζωή. Μόνο στην Ιταλία τα θύματα από το πέρασμα του φονικού ιού ξεπερνούν αυτή την ώρα τα 2.900 με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά πολύ.

Επιστήμονες στη γείτονα χώρα μελετούν τον ιό αλλά και τον τρόπο που αυτός μεταδόθηκε τόσο γρήγορα σκορπώντας το θάνατο σε χιλιάδες πολίτες. Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με τα επιστημονικά ευρήματα των επιδημιολόγων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Luigi Sacco στο Μιλάνο, τα πάντα ξεκίνησαν από τη Webasto, τη γνωστή εταιρεία ανταλλακτικών και αξεσουάρ που εδρεύει κοντά στο Μόναχο της Γερμανίας.

Τον περασμένο Ιανουάριο στα κεντρικά της συγκεκριμένης εταιρείας εμφάνισαν τα πρώτα κρούσματα, όταν μια γυναίκα εργαζόμενη βρέθηκε στο εργοστάσιο στη Σανγκάη της Κίνας και εν συνεχεία επέστρεψε στη μητρική εταιρεία. Η εργαζόμενη της εταιρείας από την Κίνα δεν είχε εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα, όμως μετά από μια σειρά από meetings στα κεντρικά γραφεία της Webasto στις 20 Ιανουαρίου, ξύπνησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείο της την επόμενη ημέρα νιώθοντας αδυναμία.

Η ίδια νόμιζε ότι τα συμπτώματα αυτά οφείλονταν στο jet lag και έτσι, πήρε την πτήση για επιστροφή στην Κίνα. Στις 23 Ιανουαρίου η γυναίκα διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό. Μερικές ημέρες αργότερα 16 εργαζόμενοι της Webasto νόσησαν με τον κορωνοϊό, οδηγώντας την εταιρεία στο κλείσιμο των γραφείων της και βάζοντας σε καραντίνα πολλούς από τους υπαλλήλους της.

Ωστόσο, ένας από τους εργαζομένους που είχε κολλήσει τον ιό αψήφησε τις εντολές και ταξίδεψε στην Ιταλία, στην περιοχή της Βόρεια Λομβαρδίας κοντά στο Μιλάνο, με αποτέλεσμα να μεταδώσει τον ιό στην περιοχή, με τις γνωστές σε όλους μας από εκεί και πέρα επιπτώσεις… Σημειώστε ότι η Webasto άνοιξε ξανά τα γραφεία της και υποδέχθηκε τους εργαζομένους της στις 12 Φεβρουαρίου. Ωστόσο απαγόρευσε μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα ταξίδια από και προς την Κίνα. Την προηγούμενη Πέμπτη, η Webasto ανακοίνωσε επίσημα ότι όλοι οι εργαζόμενοί της που είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό είναι και πάλι υγιείς.

Πηγή: Pagenews.gr