Αποχώρησαν οι πρώτοι Έλληνες από το Σουδάν, μεταξύ τους δύο τραυματίες

0
66

Αποχώρησαν οι πρώτοι Έλληνες από το Σουδάν, μεταξύ τους δύο τραυματίες, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Αποχώρησαν οι πρώτοι Έλληνες από το Σουδάν, μεταξύ τους δύο τραυματίες, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών. Κατά τη διάρκεια της Κυριακής (23/4), δύο νέες συσκέψεις της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων πραγματοποιήθηκαν υπό τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, με αντικείμενο τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από το Σουδάν. Στη δεύτερη από αυτές, έγινε γνωστό ότι η πρώτη ομάδα πολιτών -στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δύο τραυματίες- με τη βοήθεια της Γαλλίας αποχώρησαν από την εμπόλεμη χώρα με προορισμό το Τζιμπουτί.

Για το γεγονός αυτό ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ο κ. Δένδιας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, καθώς και στην υφυπουργό Εξωτερικών, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, για την ουσιαστική βοήθεια που προσέφερε η χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο απεγκλωβισμού των Ελλήνων από την εμπόλεμη χώρα, στη νότια Αίγυπτο μετασταθμεύουν δύο μεταγωγικά της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα C-130 και ένα C-27J με 15 επίλεκτα μέλη των Ειδικών Δυνάμεων. Επίσης, μετέβη και ιατρικό προσωπικό με το απαραίτητο υλικό, καθώς και ο διευθυντής της Α8 Διεύθυνσης Χωρών Υποσαχάριας Αφρικής του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Σούλιος.

«Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης στο Σουδάν και συντονισμού ενεργειών για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από τη χώρα αυτή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 23 Απριλίου, υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, δύο συσκέψεις της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, με συμμετοχή της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΕΞ, του Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο και του ΓΕΕΘΑ. Η πρώτη έλαβε χώρα το πρωί και η δεύτερη μόλις ολοκληρώθηκε.

Σε συνέχεια και των διαρκών επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν, η πρώτη ομάδα Ελλήνων πολιτών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δύο τραυματίες, αποχώρησε από το Σουδάν, με τη βοήθεια της Γαλλίας, και βρίσκεται εν πτήσει με προορισμό το Τζιμπουτί. Για το γεγονός αυτό ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: Pagenews.gr