Απόκριες 2023: “Βούλιαξαν” από κόσμο Πάτρα, Ξάνθη και Κρήτη [pics,vid]

0
31

Η καρναβαλική διάθεση, ο ενθουσιασμός, ο παλμός και το ατελείωτο κέφι κυριαρχούν στην Πάτρα, όπου πήγαν χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες.

Η καρναβαλική διάθεση, ο ενθουσιασμός, ο παλμός και το ατελείωτο κέφι κυριαρχούν στην Πάτρα, όπου πήγαν χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες. Έπειτα από τρία χρόνια χωρίς καρναβάλι εξαιτίας των μέτρων που είχαν ληφθεί για την προστασία από την COVID-19, κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων του καρναβαλιού 2023.

Χαμός στην Πάτρα για το καρναβάλι

Για τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή, σύμφωνα με το thebest, 139 πληρώματα ή συνεργασίες πληρωμάτων και αναμένεται να παρελάσουν πάνω από 50.000 καρναβαλιστές ξεπερνώντας φέτος κάθε προηγούμενο.

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν επίσης, τέσσερα άρματα και ένα βαγονέτο του σοκολατοπόλεμου.
 Η αυλαία του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού πέφτει στις 21.00 το βράδυ της Κυριακής στο Μόλο Αγίου Νικολάου όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης με το ροκ συγκρότημα 15 50.

Χιλιάδες επισκέπτες στην Κρήτη για το καρναβάλι

Μεγάλη ήταν και η καρναβαλική γιορτή στο Ρέθυμνο, με τους καρναβαλιστές, τις 31 ομάδες, τα άρματα και τους χιλιάδες επισκέπτες από την Κρήτη και όχι μόνο, να γιορτάζουν την τελευταία ημέρα των Αποκριών, προετοιμάζοντας την είσοδό τους στη Σαρακοστή με την αυριανή ημέρα της Καθαράς Δευτέρας.

Η παρέλαση ομάδων και αρμάτων ξεκίνησε στις δύο το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια στήθηκε το μεγάλο γλέντι στην πλατεία Μικρασιατών, με μικρούς και μεγάλους να ολοκληρώνουν τις συναντήσεις τους που διήρκεσαν πλέον των τεσσάρων μηνών, για να οργανωθεί και να ετοιμαστεί το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι.

«Βούλιαξε» η Ξάνθη για το καρναβάλι

Δυναμικά επέστρεψε το μεγάλο καρναβάλι της Ξάνθης, σύμφωνα με το xanthinea, μετά από τρία χρόνια αποχής λόγω των περιορισμών της πανδημίας, με τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Συνολικά 38 πληρώματα και πάνω από 15.000 καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, χορεύοντας και διασκεδάζοντας μέχρι τελικής εξαντλήσεως.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η τελετή λήξης είναι σήμερα με το κάψιμο του «Τζάρου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr