Απόστολος Τζιτζικώστας: «Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες»

0
73

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Θεωρούμε χρέος μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, με όποιο κόστος, προκειμένου να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Νίκο Νίτσα και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο διένειμαν υλικό ατομικής προστασίας σε γιατρούς.

«Μέχρι σήμερα και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ολοκληρώσαμε την παράδοση υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό, τους ανθρώπους δηλαδή που δίνουν από την πρώτη γραμμή τη μάχη εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού. Σήμερα διανέμουμε στους ιδιώτες γιατρούς της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κρεμοσάπουνα και ασπίδες προστασίας, προκειμένου να δώσουν εξοπλισμένοι τη δική τους μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας», σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Όπως είπε, το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει τη διανομή υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας στους ιδιώτες γιατρούς και των άλλων έξι Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ στη συνέχεια θα διανείμει υλικό και στους οδοντιάτρους της περιοχής μας.

«Είμαστε εδώ, ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας να επαναλάβουμε τη διανομή ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής στους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας. Η προμήθεια του υλικού είναι μια καθημερινή μάχη, που όμως τη δίνουμε με επιτυχία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Αρχίσαμε αυτή τη διαδικασία και τη συνεχίζουμε», παρατήρησε ο κ. Τζιτζικώστας.

Πηγή: Pagenews.gr