Αρχιδιαιτητής ΚΕΔ: Την Τρίτη ξεκινάει η διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου – Τι θα αποφασίσουν οι «Big-4»

0
207

Θα είναι θρίλερ ή θα τα βρουν; Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται πάνω από τη διαδικασία της επιλογής του νέου προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Όλα θα ξεκινήσουν την Τρίτη 14 Ιουλίου, ενώ όλοι αναρωτιούνται τι θα επιλέξουν οι τέσσερις «μεγάλες» ΠΑΕ ή αλλιώς το «Big-4» του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ).

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης (14 Ιουλίου στις 14:00 το μεσημέρι) ξεκινά στην αίθουσα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας, η οποία θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Το «παρών» θα δώσουν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, ο πρόεδρος της Superleague, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, καθώς και οι εκπρόσωποι των «Big-4», οι οποίοι θα είναι και αυτοί που τελικά θα εκλέξουν τον διάδοχο του Μέλο Περέιρα.

Ποιοι εκπροσωπούν τις 4 «μεγάλες» ΠΑΕ

Tην ΠΑΕ ΑΕΚ θα εκπροσωπήσει ο α΄ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μηνάς Λυσάνδρου, την ΠΑΕ Ολυμπιακός η γενική διευθύντρια, Ευαγγελία Σουλούκου, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλαφούζος και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο α΄ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Η διαδικασία του ορισμού

Στη διαδικασία θα λάβουν μέρος, ως παρατηρητής, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, τα οποία θα παρουσιάσουν αναλυτικά την πρόταση και θα παρακολουθούν τις εργασίες της «ομάδας εργασίας» μέσω τηλεδιάσκεψης. Στην πρώτη συνεδρίαση της Τρίτης θα παρουσιαστούν τα προφίλ των υποψηφίων, όπως αυτοί προτείνονται από την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA. Θα ακολουθήσει δεύτερη συνεδρίαση, την Πέμπτη 16/7, και την επόμενη ημέρα (Παρασκευή 17/7) θα εκλεγεί με μυστική ψηφοφορία ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, και ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ θα είναι αλλοδαπός, με διετή σύμβαση και θα επιλέξει ο ίδιος τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, τα οποία θα είναι επίσης αλλοδαποί κι ένας εξ αυτών εξειδικευμένος σε θέματα VAR. Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά ονόματα υποψηφίων, αλλά είναι δεδομένο ότι όσο πλησιάζουμε προς τη διαδικασία τα ονόματα θα αρχίσουν να γίνονται γνωστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr