Αργεντινή: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά να οριστικοποιηθεί η συμφωνία ΕΕ – Mercosur

0
54

Την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την ολοκλήρωση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης – Mercosur ζήτησε η πρόεδρος της Κομισιόν κατά την επίσκεψή της στην Αργεντινή, δεύτερο σταθμό της περιοδείας της στη Λατινική Αμερική.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάλεσε χθες Τρίτη να οριστικοποιηθείη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης – Mercosur, που κατ’ αυτή θα είναι «αμοιβαία επωφελής» για τα δυο μπλοκ, κατά την επίσκεψή της στην Αργεντινή, στο πλαίσιο περιοδείας της στη Λατινική Αμερική.

«Αναμένουμε απάντηση»

«Ελπίζω ότι θα συνάψουμε τη συμφωνία ΕΕ -Mercosur. Στείλαμε μια πρώτη επιστολή. Αναμένουμε απάντηση. Αδημονούμε να εργαστούμε όσο σκληρά χρειάζεται για να καταλήξουμε σε αυτή τη συμφωνία, (που είναι) αμοιβαία επωφελής», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κάσα Ροσάδα, το προεδρικό μέγαρο, έχοντας πλάι της τον πρόεδρο της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες (φωτογραφία, επάνω, από Dati Bendo/UE).

Στον πρώτο σταθμό της περιοδείας της, τη Βραζιλία, προχθές Δευτέρα, η κυρία φον ντερ Λάιεν είπε πως ελπίζει η συμφωνία να έχει επικυρωθεί «μέχρι τα τέλη της χρονιάς το αργότερο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Φερνάντες, «επαφίεται σε εμάς και στην Ευρώπη να άρουμε τα εμπόδια, κι αν υπάρχει η πολιτική βούληση, δεν είναι τόσο δύσκολο».

«Αυτό που θέλουμε είναι μια ισορροπημένη συμφωνία», συμπλήρωσε. Η περιοδεία της κυρίας φον ντερ Λάιεν αναμένεται να συνεχιστεί στη Χιλή και στο Μεξικό.

Πηγή: Pagenews.gr