Αριθμός σοκ αστυνομικών με κορωνοϊό στην ΕΛ.ΑΣ

0
28

Συναγερμός έχει σημάνει πανελλαδικά για τα αυξανόμενα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανάμεσα στους ενστόλους. Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open συνολικά 32 αστυνομικοί έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Η τελευταία περίπτωση που έχει καταγραφεί αφορά 3 αστυνομικούς οι οποίοι γύρισαν πριν από λίγες ημέρες από αποστολή στην Τήνο. Ήταν μέλη μιας συνολικά 8 μελούς αποστολής και όπως έχει γίνει γνωστό οι υπόλοιποι 5 αναμένουν τα αποτελέσματα από τα τεστ τους.

Παράλληλα, έκλεισε από το πρωί της Παρασκευής, 21 Αυγούστου, έως και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό 17χρονος ανήλικος αλλοδαπός που βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα. Σε όλους τους αστυνομικούς έχουν γίνει τα σχετικά τεστ.

Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ΕΛ.ΑΣ υπάρχει φόβος για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού και υπάρχει ανησυχία για το πως θα διαχειριστούν εάν αυτά χτυπήσουν νευραλγικές υπηρεσίες. Οι  εντολές που έχουν ήδη δοθεί είναι στις υπηρεσίες να χωρίζονται οι αστυνομικοί σε δύο ομάδες, οι οποίες δεν θα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Παράλληλα, έχει ζητηθεί να τηρούνται αποστάσεις μέσα στα τμήματα, ενώ θα τοποθετηθούν πλέξιγκλας στις υπηρεσίες που υπάρχει επαφή με το κοινό.Επίσης θα δοθεί υγειονομικό υλικό ειδικά στις μάχιμες υπηρεσίες που βρίσκονται στον δρόμο.

Σε καραντίνα όλο το ΑΤ Ομόνοιας

Μετά από ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού, όλο το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας – κρατούμενοι και αστυνομικοί – τέθηκε σε καραντίνα. Πιο συγκεκριμένα, όμως μεταδίδει το ΑΠΕ, σε καραντίνα 14 ημερών τέθηκαν έξι αστυνομικοί και όλοι οι κρατούμενοι στο ΑΤ της Ομόνοιας, όπου Αλβανός κρατούμενος για διοικητική απέλαση βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αλλοδαπός ήταν κρατούμενος του τμήματος Εξαρχείων αλλά λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκε την Τετάρτη στο τμήμα Ομόνοιας. Σήμερα τις πρωινές ώρες ο κρατούμενος ένοιωσε αδιαθεσία και κλήθηκε ασθενοφόρο με το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Μετά από αυτό, όλοι οι κρατούμενοι του τμήματος Ομόνοιας τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών και το ίδιο τέσσερις αστυνομικοί του ίδιου τμήματος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους και με το ασθενή, καθώς και άλλοι δύο αστυνομικοί του τμήματος Εξαρχείων, οι οποίοι τον είχαν συνοδεύσει κατά τη μεταγωγή του με περιπολικό.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, κανείς από τους παραπάνω δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ σε όλη τη διαδικασία τηρήθηκαν αυστηρά οι κανόνες προφύλαξης (γάντια, μάσκες, αποστάσεις, κ.λπ.) και, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, έγινε απολύμανση στο περιπολικό και στους χώρους, ενώ θα ακολουθήσουν και τεστ.

Οι περιοχές της Αθήνας που είναι στο «κόκκινο»

Εν τω μεταξύ, επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζουν τρεις περιοχές της Αθήνας. Οι φωνές των επιστημόνων υγείας, για όσους πολίτες επιστρέφουν από τις διακοπές τους, παίρνουν σάρκα και οστά, καθώς όπως φαίνεται μαζί με τις καλοκαιρινές αναμνήσεις τους οι Αθηναίοι φέρνουν στην πόλη και τον ιό. Η προσοχή των υγειονομικών Αρχών επικεντρώνεται στους ασυμπτωματικούς νέους, οι οποίοι γυρνούν από τα νησιά έχοντας νοσήσει μεταφέροντας τη νόσο σε γονείς, ηλικιωμένους αλλά και άλλους συνομηλίκους τους.

Όσον αφορά την Αθήνα, υπάρχουν τρεις περιοχές που προβληματίζουν την κυβέρνηση. Πρόκειται για τις Γλυφάδα, Βούλα και Κηφισιά.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στους συγκεκριμένους Δήμους μόλις είχαν επιστρέψει από Μύκονο, Χαλκιδική και Πάρο. Οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους και στρέφουν το βλέμμα τους προς τις τρεις αυτές περιοχές περιμένοντας να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες μέρες. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr