Αρκάς: Το καυστικό του σκίτσο για την Πρωταπριλιά

0
90

Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο υποδέχεται τον Απρίλιο ο μοναδικός Αρκάς. Ο σκιτοσγράφος ανέβασε ένα ακόμα αστείο σκίτσο στην σελίδα του στο Facebook. Στο σκίτσο βλέπουμε τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο καθιστούς τώρα που πέρασε η σειρά τους ενώ όρθιοι είναι ο Μάιος και ο Ιούνιο χωρίς να φαίνεται πουθενά ο Απρίλιος.

Αρκάς: Ο Μάρτιος λέει στους δύο μήνες που έπονται:

«Α, δεν σας είπα! Φτιάχνουν καινούριο ημερολόγιο! Καταργείται ο Φεβρουάριος και τις ημέρες του τις παίρνουν οι υπόλοιποι έντεκα μήνες, που θα έχουν 33 μέρες, εκτός απ’ τους δύο πρώτους που θα έχουν 34! Ο Φεβρουάριος θα εμφανίζεται κάθε τέσσερα χρόνια και θα έχει μια μέρα!». Ο Φεβρουάριος παίρνει το λόγο στη συνέχεια του σκίτσου, αναφέροντας χαρακτηριστικά για την πρόταση του Μαρτίου: «Πρωταπριλιά! Η χαρά την ηλιθίων».

Δείτε το σκίτσο:

Αρκάς

Λίγα λόγια για τον γνωστό σκιτσογράφο Αρκά

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκκορας» στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο «Παρά Πέντε» και στο «Μικρό Παρά Πέντε». Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Όσο για το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα, μας είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (από όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Δύο βιβλία του Πέτρου Μαρτινίδη αναφέρονται σε έργα του Αρκά, ένα από τα οποία έχει εικονογραφηθεί με strips από τη δουλειά του. Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι «φοβικά». Μάλιστα, τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr