Άρση μέτρων 11 Μαΐου: Ποιοι μπορούν να ταξιδέψουν από σήμερα στα νησιά – Η διαδικασία, τα δικαιολογητικά

0
104

Άρση μέτρων 11 Μαΐου: Ξεκινά από σήμερα, 11 Μαΐου η μετακίνηση προς τα νησιά, και μεταξύ των νησιών, των ιδιοκτητών και των εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας οι μετακινήσεις επιτρέπονται, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους με έγγραφη δήλωση των ιδίων και εφόσον πρόκειται για εργαζόμενους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.

 Στις ανωτέρω δηλώσεις/βεβαιώσεις υποχρεωτικά θα αναφέρονται:

  • Τα στοιχεία του αυτοαπασχολούμενου/ εργαζομένου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΜΚΑ).
  • Ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιο πρόσφατου εντύπου που έχει συμπεριληφθεί ο εργαζόμενος και έχει υποβληθεί αυτό στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (όπως Ε3 πρόσληψης, Ε4 συμπληρωματικός πίνακας ωραρίου, Ε8 υπερωρίες, Ε9 πρόσληψη ορισμένου χρόνου).
  • Το είδος της επιχείρησης με τον αντίστοιχο ΚΑΔ στον οποίο ανήκει.
  • Ο ΑΦΜ της επιχείρησης.
  • Ο τόπος- νησί εργασίας.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις/βεβαιώσεις αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση έκδοσης του εισιτηρίου και επιβίβασης στο πλοίο. Ο επιβάτης υποχρεούται να τις έχει συνεχώς μαζί του για να τις επιδεικνύει σε κάθε έλεγχο. Θυμίζουμε ότι σήμερα 11 Μαΐου θα ξεκινήσει και η σταδιακή επιστροφή των μαθητών στα θρανία, ενώ θα ανοίξει και ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Αν η πορεία του ιού συνεχίσει στα ίδια επίπεδα τότε της επόμενες ημέρες η χώρα θα έχει επιστρέψει σε μια κανονικότητα.

Πηγή: Pagenews.gr