Άρση μέτρων από τον κορωνοϊό: Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων – Την Τρίτη το διάγγελμα Μητσοτάκη

0
83

Άρση μέτρων από τον κορωνοϊό: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να ανακοινωθεί ένα άρτιο σχέδιο σταδιακής άρσης των μέτρων που θα φέρει τη χώρα στην κανονικότητα μειώνοντας τους κινδύνους νέας έξαρσης της πανδημίας.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε εκτενώς το Σάββατο για το εγχείρημα σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, που αφορά και τα σχολεία. Οπως είπε, η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι η πλέον κατάλληλη για χαλάρωση των μέτρων απ’ ό,τι ο Νοέμβριος ή ο Δεκέμβριος, οπότε θα «φουντώνουν» και άλλες αναπνευστικές νόσοι, πέραν του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, λόγω της κρισιμότητας των εξελίξεων και των αναγκαίων διαβουλεύσεων -και- για τα σχολεία, το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενδέχεται να αλλάξει ημέρα, και να γίνει την Τρίτη, αντί της Δευτέρας.

Κατά τις ίδιες πηγές, μέχρι την τελευταία στιγμή ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές και τηλεδιασκέψεις με το επιτελείο του και ειδικούς. Μέχρι τις ανακοινώσεις της Τρίτης, υπάρχουν πληροφορίες για ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Σωτήρη Τσιόδρα, με θέμα τα σχολεία και τις Πανελλαδικές. Ενα από τα ζητήματα που θα συζητήσουν θα είναι και οι συνέπειες, σε ό,τι αφορά τα logistics, μιας ενδεχόμενης παράτασης της σχολικής χρονιάς.

Κεραμέως: Η επιστροφή στα σχολεία με οδηγίες και μέτρα από τον ΕΟΔΥ

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε για το θέμα της επανέναρξης των μαθημάτων στα σχολεία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η υπουργός επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και επισήμανε ότι αναμένεται άμεσα η εισήγηση των ειδικών, ενώ θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση των οργανωτικών μέτρων. Παράλληλα, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι το υπουργείο, μαζί με τους ειδικούς του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του υπουργείου Υγείας, επεξεργάζονται τις ακριβείς οδηγίες για τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να ληφθούν κατά την επιστροφή στις αίθουσες, αλλά και τον τρόπο υιοθέτησής τους από εκπαιδευτικούς και μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.

Η υπουργός, μεταξύ άλλων, απάντησε στην κριτική που ασκήθηκε στο υπουργείο Παιδείας για το νέο πολυνομοσχέδιο. «Ο χρονισμός του νομοσχεδίου υπαγορεύεται, μεταξύ άλλων, από την ανάγκη οργάνωσης και εύρυθμης λειτουργίας της επόμενης σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας ως αδόκιμη την κριτική περί επαναφοράς ενός εξεταστικοκεντρικού συστήματος.

Πηγή: Pagenews.gr